Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@przeciwko78: Europa to przeciwienstwo pragmatyzmu.
Europa uzaleznila sie od amerykanskiego 3x drozszego gazu sprzedajac ludziom bajeczki o dywersyfikacji, slepo podazajac za amerykanskim planem ktory wygladal jak kolejne rozszerzenie NATO na wschod a okazal sie podporzadkowaniem energetycznym Europy.

Jeszcze sie okaze, ze rosyjski drobnicowiec byl eskortowany przez US - wtedy bede mial podwojna beke z glupoty Europy.
  • Odpowiedz
@shaki24: Cóż Europa wymieniła drobnego cwaniaczka-patusa który dostarczał tani towar będący podstawą modelu biznesowego głównych Unijnych gospodark nad którym miała zdecydowaną przewagę na przemocowego i przypakowanego alfonsa który oprócz zarabiania kasy na wyr...aniu w/w chce udupić konkurencje i w przeciwieństwie do pierwszego suchoklatesa ma na to środki ¯\(ツ)/¯

A co do bankructwa moralnego to Unia już dawno przebiła dno.
  • Odpowiedz
Europa to przeciwienstwo pragmatyzmu.

@shaki24: dążenie do uniezależnienia się od surowców z krajów 3 świata jak rosja czy inne araby to przeciwieństwo pragmatyzmu? Myslisz, że po co jest ta elektryfikacja i pompy ciepła? Po to, żebyśmy sobie sami prąd produkowali, a nie finansowali ruskich czy innych p------------w. Bardzo to tym p------------m się nie podoba.
  • Odpowiedz
@shaki24: Powiem Ci kolego że dałeś czadu. Trzymałes mnie w napięciu do ostatniej chwili, ja myslałem że faktycznie będzie to jakas bzdura. Bardzo ładnie 7/10 ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Sarza01: Czekaj chcesz powiedzieć że nie można nazwać np instytucji III Rzeszy niemoralnymi bo "Normy moralne to indywidualna sprawa, a nie cecha instytucji".

Nie powiem odważna teza ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Chciałeś błysnąć ale średnio ci to wyszło.
  • Odpowiedz