Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +198
Meta, właściciel Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, zwalnia kolejne 8 tys. osób (10% pracowników). Pozostali mają już na swoich komputerach zainstalowane oprogramowanie śledzące każdy ich ruch w celu pozyskania danych do uczenia AI, które ich zastąpi.
Przychody Mety wzrosły w Q1 2026 o 33% rok do roku, nie łudźcie się więc, że to przez rzekomy odpływ użytkowników.
Wielu wciąż myśli, że z AI to będzie tak, jak było z zastąpieniem konia przez samochód.
Przychody Mety wzrosły w Q1 2026 o 33% rok do roku, nie łudźcie się więc, że to przez rzekomy odpływ użytkowników.
Wielu wciąż myśli, że z AI to będzie tak, jak było z zastąpieniem konia przez samochód.
źródło: 7cv9xoxyvj2h1_Original
Pobierz
arcxa +116

I tak jest lepiej, wcześniej bilo inne dzieci, po długiej pracy z psychologiem udało się nam dojść do tupania, krzyku i płaczu, ale bez fizycznego uszkadzania siebie i innych. Wciąż daleka droga przed nami.
I pocieszam się, że ja też byłam takim dzieckiem, ale mi nikt nie pomógł i diagnozę dostałam dopiero jako dorosła osoba.
Ciężkie to wszystko.
#dzieci #rodzicielstwo
@Zartos_Larpiarz: No tak, "mój ból jest lepszy niż twój" xD Przecież OPka nawet nie użyła tagu #przegryw, więc skąd taki komentarz? Tak bardzo chciałeś pokazać, jaki jesteś nieempatyczny?
Po prostu chciałem napisać, że jednak ludzie mają dużo gorzej. Trochę racja, mało empatyczne to było, mam nadzieję, że opka nie odczuła tego jako atak na siebie, a jeśli tak to nie było to moim zamiarem i przepraszam za to nią jak i Allaha
A co ma do tego przegryw?
@moll: @Lonate Popieram
@siedzewrobo: To nie żadna historia, tylko zajęcia w szkole ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Takie zachowania (oraz szereg innych) ćwiczy się między innymi na zajęciach "Treningu zachowań personalnych", do załatwienia na orzeczenie z poradni. Pozdrawiam.
@Zartos_Larpiarz: Świetne pocieszenie, naprawdę xD I na pewno sprawiło, że OPka przestała martwić się swoim dzieckiem. Może zacznę pisać pod postami przegrywów, że inni mają gorzej, bo nie mają rąk i nóg albo chorują na raka.
@f9JXBEArQ2H4TKl:
To jest bzdura. Człowiek to istota społeczna zawsze żyjąca w stadzie. Sa przykłady archeologiczne gdzie grupa naszych bardzo odległych przodków opiekowała się jednostkami po ciężkich urazach jak braki kończyn. Taka jednostka dostaje jakieś swoje zadania i jest użyteczna w inny sposób. Dopóki choroba nie jest śmiertelna to
Przekazuj swoje traumy dalej.
No skoro masz męża to potrafisz
Oczywiście że pozycjonowanie swojej sytuacji na tle sytuacji innych jednostek może prowadzić do zmniejszenia cierpienia bądź jego zwiększenia. To naturalny efekt stadnych instynktów człowieka
W sumie ciekawi mnie co tam u niego. Podobnej osoby w życiu już
Sekret tkwi w tym, że osoby neuroatypowe łączą się w pary i w grupy