Wpis z mikrobloga

#budujzwykopem #remontujzwykopem

Ma ktoś może wylewki anhydrytowe w domu i może wyrazić swoją opinię na ich temat? Tzn. tutaj nawet nie chodzi o to, że ja mam jakąkolwiek inną alternatywę, bo mam 5 cm wylewki (i nie ma szans grubiej) i u mnie musi być w zasadzie koniecznie anhydryt do ogrzewania podłogowego, ale chodzi o to na co uważać, bo anhydryt nie lubi wilgoci przykładowo. A że anhydryty są mało popularne, to się boję że ekipa może łatwo s--------ć, bo przecież wylewka jak wylewka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@xyz_xyz: Tu nie o wylewkarzy chodzi, bo wylewkarzy anhydrytów to się da znaleźć. Zwykle leją Lafarge, problemem są wykończeniowcy, którzy na anhydrytach się nie znają i nie wiedzą jak to bezpiecznie wykończyć np. w łazience.
  • Odpowiedz
ekipa może łatwo s--------ć, bo przecież wylewka jak wylewka

@Khaine: technologia wylania anhydrytu jest zgoła inna niż tradycyjnej cementowej. Kompletnie inne maszyny przyjeżdżają, inaczej przygotowuje się miejsce pracy itd. jak ktoś już za to się bierze, to generalnie wie ocb.
Jak znasz docelową grubość to przelicz sobie ile m3 wejdzie u Ciebie, pozniej mogą być próby przekręcenia Ciebie na kwotę, bo firmy biorą od zużytego towaru
  • Odpowiedz
  • 0
@Wykop24h_bialekbezjajek_oddajkonto: Nie mogę, przy podłogówce musi być 40 mm nad rurą w miksokrecie. Nie mam opcji podniesienia posadzki o więcej jak symboliczne może ze 2-3 mm. Musiałby to być jakiś specjalny rodzaj cementu, który ma zarówno wytrzymałość jak i jest samorozlewny, bo nie ma opcji na dodatkowe warstwy wyrównujące.
  • Odpowiedz