Aktywne Wpisy

CZLOWIEK89 +93
#wroclaw odnośnie tego pobicia to żeby ktoś przypadkiem nie zrozumiał, że bronię patusów. Nie bronię i uważam, że trzeba takie zwierzęta eliminować ze społeczeństwa. Nie mogę się jednak nadziwić jak to trzeba nie mieć instynktu żeby zwracać uwagę takiemu czemuś, że wbili w kolejkę w Żabce, przecież kilometra widać, że to agresory na b----e bez cienia myśli w głowie i to się nie może dobrze skończyć. To pobicie na dla
Pora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz

W 2014 roku spółdzielnia robiła remont balkonów finansowany z funduszu remontowego. Mój ojciec odmówił udostępnienia balkonu. W odpowiedzi spółdzielnia poinformowała go o tym, że będzie ponosił pełną odpowiedzialność za usterki i szkody powstałe w wyniku braku realizacji prac remontowych. W 2018 roku mój tata zmarł i ja odziedziczyłem mieszkanie. Nie dostałem wtedy żadnego pisma o tym, że remont balkonu musi być przeprowadzony.
No i w tym roku dostałem pismo od spółdzielni, w którym zwracają się z prośbą o wykonanie remontu balkonu. Z rozmowy w spółdzielni wyszło, że ja mam to sfinansować. Dodam też, że w tej chwili nie ma żadnych konkretnych usterek ani nic takiego, owszem balkon nie wygląda zbyt estetycznie, ale nie widać żeby miało się stać coś złego. Nie znam się na budownictwie za bardzo, ale próbowałem dopytywać co konkretnie może się stać w wyniku zaniechania remontu i odpowiedzi były dość ogólnikowe. Odnoszę wrażenie, że po prostu sąsiedzi zawracają głowę temu panu z administracji, że balkon niezbyt ładnie wygląda i on wysłał takie pismo, żeby pokazać że coś robi.
Dodam również, że oczywiście żadnych zaległości finansowych nie ma i zarówno ojciec jak i ja wszystko regulowaliśmy w terminie, włącznie z zapłatą za fundusz remontowy. Oprócz tego oczywiście byłbym gotowy udostępnić mieszkanie, gdyby administracja chciała przeprowadzić prace remontowe.
Co w takiej sytuacji zrobić? Wysłać jakieś pismo? Czy jednak muszę przejąć koszty tego remontu na siebie?
#nieruchomosci #mieszkanie #spoldzielnia #remont
@Popogator:
To skoro nie znasz się na budownictwie to na jakiej podstawie
wyobraź sobie taką sytuację, że to nie ty dziedziczysz mieszkanie tylko po prostu ktoś kupuje takie mieszkanie a potem zarządca nieruchomości mu wyskakuje z tekstem, żeby remontował część wspólną (bo balkon do niej należy) na własny koszt bo jakiś Anon X lat temu stanął okoniem i nie