Aktywne Wpisy

lubie-sernik +63
Jestem ostatnią noc w Tajlandii bo jutro lecę dalej. I mam kryzys.
Wróciłbym do Krakowa i żył sobie normalnym życiem a nie ciągle na walizkach. Dopiero dwa miesiące mnie nie ma więc wolałbym jednak jeszcze zostać w tej Azji.
Mam nadzieję, że mi przejdzie zaraz ten kryzys.
Do
Wróciłbym do Krakowa i żył sobie normalnym życiem a nie ciągle na walizkach. Dopiero dwa miesiące mnie nie ma więc wolałbym jednak jeszcze zostać w tej Azji.
Mam nadzieję, że mi przejdzie zaraz ten kryzys.
Do

Soothsayer +50
źródło: 1000005259
Pobierz

Pytanie kieruję głównie do posiadaczy beagli.
Przymierzamy się zaraz po ukończeniu budowy płotu aby kupić pieska do domu i od wielu miesięcy zastanawiamy się nad Beaglem. Dużo zdążyliśmy przeczytać o tej rasie tak aby wiedzieć czego się spodziewać niż sugerować się tylko tym, że jest piękny ;)
Kwestie, które mnie mocno zastanawiają to czy faktycznie ten pies od szczeniaka oznacza demolkę w domu? Mieliśmy wcześniej labradora i nie było ze szkodami aż takiego problemu, natomiast jak to wygląda w przypadku beagli?
Również chciałbym wiedzieć czy jest to pies, który przyjdzie do domowników na kanapę i zwyczajnie się przytuli czy jest bardziej dziki i woli samotność w klatce lub na legowisku w domu?
Dzięki
#psy #czworonogi #beagle
Demolki jakiejś wielkiej nie bylo, wiadomo troche obgryzionych listw, poduszek, dziur w ogrodzie. Ale tez u mnie inna sytuacja, bo w domu zawsze ktos jest i zostają same na max 5h. Polecam tez zapoznać sie z
Jakbyś miał się w przyszłości decydować na kolejnego psa to też byłby to beagle?
Dzięki ☺️
@Bakerovsky: Beagle wymagają dużo uwagi i aktywności. Nie wystarczy że będziesz go wypuszczał na podwórko bo szybko je obada i mu się znudzi. Potrzebują długich spacerów, koniecznie na smyczy - jak złapie trop to poleci i tyle go widziałeś
A jak z przywiązaniem do domowników? Przyjdzie na kanapę, jest chętny do głaskania czy bardziej preferuje leżenie samotne w klatce?
źródło: cziko3
PobierzZ doświadczenia tych gagatków, które do nas trafiają (a jest to jedna z najczęściej pojawiających się w schronisku ras ;) ) - miewają problemy z zasobami i łatwo
Naprawdę, ile
Dobrze rozumiem, że Beagle w porównaniu np do Labradorów mają niższy próg agresji i łatwiej u nich z tym, że jak coś im nie pasuje to mogą warczeć na właściciela? Co do szczekania to można treningiem ich oduczyć szczekania w domu, czy to już taka ich
Co do warczenia - warczenie jest spoko, gorzej jak od razu gryzie xd no i to jest pies, psy warczą, gryzą i robią psie rzeczy.
Szczekanie - I tak i nie w ich wypadku. Ogólnie, nad szczekaniem można pracować, nagradzać ciszę, blablabla, ale te psy były specjalnie hodowane tak, żeby