Wpis z mikrobloga

Czytaliście raport finansowy Memcena? XD

W skrócie:
Skonsolidowany zysk netto -60%
Spadek klientów o 20%
Niezadowoleni pracownicy: "W badaniu satysfakcji pracowników wynagrodzenia dostały 0,46–0,75 pkt w zależności od działu (skala 0-1), przy braku danych historycznych dla niektórych kwartałów (luki w wykresie). Dział księgowości ocenia wynagrodzenie na 0,46/1,0"

„Emitent nie podejmował w okresie objętym raportem inicjatyw nastawionych na wprowadzenie rozwiązań innowacyjnych."

Jednym słowem XD

#gielda #polityka
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń
@vladi_putin: bo to prawda, przeprowadzi reformę podatków i przepisy prawa tak, że pracodawcy będą jeszcze mocniej wyzyskiwać zwykłego szarego pracownika, a ten szary pracownik przejmie części podatków od pracodawcy.
  • Odpowiedz
@vladi_putin: bo za Tuska przestano zmieniać prawo podatkowe co 2 miesiące, więc bulenie Mentzenowi za obsługę straciło sens ekonomiczny. ot rozwiązanie zagadki powolnego upadku jego firmy
  • Odpowiedz
@Berkel_88: pracowałem kiedyś w spółce gamedevowej jako początkujący programista studenciak, której optymalizacje przeprowadzał Pan Memcen. Optymalizacja polegała na tym że Pan Memcen doradził im nie dawać mi i kilku innym pracownikom umów tylko trzymać nas na śmieciówce UZ i zwodzić za nos. Koszt tej optymalizacji zapewnie został sfinansowany z z--------h nam wynagrodzeń xD Ja się zawinąłem mówiąc że na umowie UZ mam 2/3 etatu mimo że faktycznie wyrabiam cały lub
  • Odpowiedz
@SpicyButIcy: no to jest dokładnie taka sama sytuacja jak w firmie Sławusia, w której work life balance jest dla słabych a robota nie kończy się o 17 czy tam 18 - jedyne co się wtedy kończy to liczenie godzin przepracowanych danego dnia ( ͡° ͜ʖ ͡°). Widać wdrożyli rozwiązania które mają sprawdzone u siebie.
  • Odpowiedz
Niezadowoleni pracownicy: "W badaniu satysfakcji pracowników wynagrodzenia dostały 0,46–0,75 pkt w zależności od działu (skala 0-1), przy braku danych historycznych dla niektórych kwartałów (luki w wykresie). Dział księgowości ocenia wynagrodzenie na 0,46/1,0"

No czyli dobrze...:)
  • Odpowiedz
  • 15
@Alcoholic_Desacrator: widać, że jesteś mało ambitny i nic nie osiągniesz. A gdybyś więcej pracował u Pana Mentzena, to byś osiągnął 120% pensji minimalnej, wrzody żołądka i rozstrój nerwowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SpicyButIcy: Jakby minimalnej nie było to by pan doktór pewnie 2k na rękę maks wyrobnikom u siebie płacił :D.
Swoją droga to co opisałeś też znam z jednej z firm w jakiej pracował. To są tak p--------e pozorne oszczędności, że szkoda gadać. Można to robić ewentualnie jak się ma nie wiem, inwestora na horyzoncie i malujemy dla niego trawę na zielono / dopychamy kolanem sprzedaż, a nie jak się k---a
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: dla mnie to zarządzanie to schylanie się po grosze gdy przelatują gdzie indziej złotówki. Oszczędnośc jest pozorna bo to co firma zaoszczędzi wyda na outsourcing czy konsulting więc ostatecznie jest nigdzie. W 99% spółek IT rozwiązaniem jest redukcja menagementu i zatrudnienie seniorów, ale to niedobra jest, trzeba mnożyć procesy i śmieciówki.
  • Odpowiedz