Wpis z mikrobloga

Kuzyn co utopil hajs w #kryptowaluty(mowi ze 14k, ale chyba wiecej xD) pytal sie czy bede taki madry jak #xtb upadnie i hajsu nie odzyskam. Powiedzialem, ze nawet jak upadnie to bede nadal wlascicielem akcji bo broker nie ma nic do rzeczy. Puenty nie ma, chcialem tylko napisac anegdote o tym jaki poziom wiedzy maja kryptoboje xD #gielda
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BrakWolnegoLoginu: jakbyście byli inteligentni to byście sami pomnażali swoje biznesy albo obracali milionami a nie jakimis drobniakami po kolkadziesiat tys pln.

To jak w tym zespole duninga krugera: "dlaczego głupi nie wie że jest głupi"
  • Odpowiedz
@James2000: trudno, nie kazdy ma mozliwosci na budowanie wielomilionowych biznesow, przynajmniej jestem w stanie w jakims stopniu pomnzoyc moja wyplate z UoP xd

@hardware-pc-by-rainer on ogolnie srednio rozgarniety jest xD mial dobra fuche na CNC, mial do tego reke to spadl w towarzystwo wannabe biznesmenow i od tego czasu zajmowal sie chyba wszystkim xD
  • Odpowiedz
@hardware-pc-by-rainer: to nie prawda ze ludziom szkoda wydac 200 zł. Problemem jest samo zgranie srodków i ryzyko że przy byle pomyłce środki pójdą w otchłań.
Nadawanie haseł 12 słów których nie da się złamać. Zrobisz literówkę i pozamiatane. Zgubisz kartkę z hasłem pozamiatane
Nie odzyskasz tego już nigdy. Używanie sieci dp każdej krypto innej
Pomylisz sieć kasa przepada.
Tak gadacie jakby to było takie proste
  • Odpowiedz
Zrobisz literówkę i pozamiatane.

@James2000: ale to są zwykłe słowa, jak "good" czy "sky", nawet jak zrobisz literówkę to możesz potem sprawdzić pisownię. Ale tak, krypto nie jest dla wszystkich, xtb i podobne są dużo bezpieczniejsze dla zwykłego kowalskiego.
  • Odpowiedz
@James2000: Bo jest proste. Literówki nie zrobisz bo system podrzuca Ci kilka słów, a ty tylko wybierasz poprawne. System podpowiada jaką sieć wybrać przeważnie, Co do zgubienia zgubienia kartki z frazą seed, to już tylko głupota posiadacza. Można przecież mieć dwie, trzy kopie.
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: zebys sie nie zdziwił, np systemu oferujące losy na loterie - euromilions itp - wcale ich nie kupuja ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) wiem bo dostałem kiedyś zlecenie na tego typu oprogramowanie.
  • Odpowiedz
Jak nie chciało mu się kupić jakiegoś trezora czy innego ledgera za 200zł to mi go nawet nie szkoda.

@hardware-pc-by-rainer: To by nic takim nie dało, ten typ z Youtube który stracił wszystko na Zonda "musiał" non stop obracać, handlować, robić "trejdy" xD Trzymanie z osobna nic by mu nie dało, on dosłownie harował byle dorzucać jeszcze do tej giełdy wszystko co się da
  • Odpowiedz
Jak nie chciało mu się kupić jakiegoś trezora czy innego ledgera za 200zł to mi go nawet nie szkoda.

@hardware-pc-by-rainer: przecież nawet nie potrzebujesz fizycznego portfela, na zwykłym kompie albo smartfonie lokalny portfel sobie możesz zrobić nie wydając na to grosza.
  • Odpowiedz