Wpis z mikrobloga

Wnerwia mnie to że dorośli ludzie bierą się za coś a nie czytają szczegółow, własnego dochodzenia a potem kasy ni ma i płacz i zale do wszystkich naokoło. Bo coś żem naklikoł i kasa wyparowała.

"Ciągle prowadź mnie ktokolwiek za rączkę bo ja nie wiem co robię, i ratuj non stop z własnej głupoty łoddawyj kase" XD²

Biję do afery XTB z cfd że niby naganioł ludzi na pułapkę.

#gielda #xtb #inwestycje #inwestowanie #patologiazewsi #patologiazmiasta #takaprawda #pieniadze
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamsowaanon Spiewak nakręcił g---o aferę. Lubiłem typa jak serio dbał o interesy ludzi. Oszczędzanie też jest Q interesie ludzi. XTB - to nie instytucja charytatywna. CFD wiąże się z ryzykiem, przykro mi, ale Śpiewak, nie znając tematu w ogóle, bo serio jest jakiś upośledzony na ten temat, powinien najpierw zobaczyć czym jest XTB i jakie jednak ma zalety. Każdy powinien umieć czytać. A nigdzie nie ukrywają info o ilości strat przez
  • Odpowiedz
  • 0
@Tommy_Cares: logo xtb z małych liter..
ETF,CFD z dużych,
czyli aż krzyczy na ekranie.
To bym z ciekawości SPRAWDZIL co tak na mnie krzyczy w aplikacji. No ale jak się nie czyta że zrozumieniem tekstu pisanego to efekt jest jaki jest.
  • Odpowiedz
CFD wiąże się z ryzykiem, przykro mi, ale Śpiewak, nie znając tematu w ogóle, bo serio jest jakiś upośledzony na ten temat, powinien najpierw zobaczyć czym jest XTB i jakie jednak ma zalety. Każdy powinien umieć czytać. A nigdzie nie ukrywają info o ilości strat przez klientów.

@Tommy_Cares: Tylko, że śpiewak ma rację i zresztą XTB zostało słusznie ostatnio ukarane - te ich ankiety to żart. Model jest taki, że wchodzi
tubkas12 - >CFD wiąże się z ryzykiem, przykro mi, ale Śpiewak, nie znając tematu w og...
  • Odpowiedz
@tubkas12 ale nikt tego nie ukrywa... to nie tak, że to jest zakazany produkt. Ani tego, że to w jakimś stopniu promują ani tego, że na tym zarabiają. Slynne "inwestowanie wiąże się z ryzykiem" to mam z tyłu głowy cały czas. Gdyby iść dalej taka pokrętna logika, to firmy bookmacherakie to powinny mieć nagonkę 24/7. I w sumie słusznie, procent długoterminowych wygrywających tam to 1-5%!! A taki buk ma reklamę przy
  • Odpowiedz
@Tommy_Cares: myślę, że zgadzamy się do tego, że ludzie są głupi generalnie. po to te ankiety były wprowadzane, żeby w teorii głupi ludzie ich nie przechodzili i nie mogli inwestować w CFD czy inne ryzykowne instrumenty. Ankiety to głupi pomysł ale nie oznacza to że firmy jak XTB nie powinny im bardziej ułatwiać ich zaliczenie. Gdyby na przykład XTB wymagało, że masz dostęp do CFD jeśli twoje konto ma powiedzmy
  • Odpowiedz
@Tommy_Cares: więc ogólnie to mamy jasny konflikt interesów:
- firmy wiadomo chcą zarabiać kasę na debilach i to robi XTB
- rząd nie chce ponosić odpowiedzialności za debilów dlatego wprowadza regulacje które w teorii mają utrudnić debilom podejmowanie debilnych decyzji
- firmy próbują to obejść bo jak wyżej zarabiają na debilach
- rząd nakłada kary xD
  • Odpowiedz