Wpis z mikrobloga

Sprawiłem sobie wideorejestrator do auta. Chciałem by dobrze nagrywał w nocy i miał tryb parkingowy.
Skusiłem się w ciemno, mimo znikomej liczby recenzji, na DDPAI MINI7X 4K. Kamera z pokładowym mmc 128GB i bardzo dobrym sensorem w cenie ok 500pln. No i jestem miło zaskoczony - obraz bardzo dobry. Wziąłem do niej adapter do zasilania parkingowego - tu jeszcze bardziej pozytywne zaskoczenie. Ten adapter po kablu USB nie tylko daje zasilanie do kamery, ale komunikuje się. Z poziomu aplikacji na telefonie, da się zobaczyć aktualne napięcie na akumulatorze auta oraz wybrać napięcie odcięcia by poniżej nie rozładowywał akumulatora. Odpalam auto - stale nagrywa, gaszę - robi timelapse; inni producenci mają co gonić.
#ddpai #wideorejestrator #kamerasamochodowa #parkowanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcus777: ile kanałów? masz zdalny podgląd? masz lowbitrate? tablice odczyta w nocy poza miastem? obsługuje 1tb karty pamięci? ma kondensator czy akumulatorek? komendy głosowe? no i jak ma timelapse a nie lowbitrate to nie nagrywa dźwięku więc jak ktoś furę drzwiami obije to się nie nagra i nie będzie słychać.... oh i ah pierwsza kamera ale uwierz, że to nie król :)
  • Odpowiedz
  • 0
@zielonka2020: Ta kamera mam wbudowane emmc - nie potrzebuje karty sd. Ma kondensator. Gada po polsku. Ma Sony IMX678 - w wideorejestratorach to top :)
Ale pisze tu żeby robić jej reklamę a dać informację o tym adapterze do zasilania bo to największe zaskoczenie
  • Odpowiedz
@marcus777: Dzięki za odpowiedź. Właśnie szukam kamerki z trybem parkingowym. Ale nie wiem czy sam to ogarnę z tym podłączaniem do bezpieczników gdzieś itd...
  • Odpowiedz
  • 0
@Davy27: Decyzje uzależniłbym od modelu auta: Adapter ma "klasyczne" bezpieczniki mini. Jeśli masz takie w aucie, to podłączenie to wyłącznie poprowadzenie kabla. Jeśli masz nowsze auto z bezpiecznikami micro2, to trzeba je sobie podłączyć.

Oryginalny adapter DDPAI i dokupiony "bypass" z micro2:
marcus777 - @Davy27: Decyzje uzależniłbym od modelu auta: Adapter ma "klasyczne" bezp...

źródło: adapter-1

Pobierz
  • Odpowiedz