Aktywne Wpisy

oficjalniemartwa +267
Jestem tak stara, że pamiętam chusteczki do nosa wielorazowego użytku.

donatien-de-sade +81
Premiera #gothic remake pięknie pokazała jak zakłamany jest świat gamingu. Kiedy wychodzi nowa część #assassinscreed to jest zewsząt hejt z góry do dołu mimo, że gierka jest niezła ale Ubisoft. Teraz wyszedł goticzek i jest obrona Jasnej Góry, mimo że gra to padaka a na takim #ps5pro nie osiąga nawet 30 klatek XDDDD „Warto kupić i poczekać na patche” XD już wam napluli w ryje
Chcesz
Chcesz
źródło: IMG_7666
Pobierz

#ksef #podatki #gowno
źródło: IMG_6367
Pobierz@dzejkob98: No ale jak CIT to spółka z o.o. to jaki ZUS?
No ale jeżeli wystawiają w marcu za luty, w lutym masz większy podatek do zapłaty, to sobie odbijesz to w marcu.
Naprawdę nie wiedzę w czym tutaj jest problem. Chyba, że to ja jakiś nieogar jestem...¯\(ツ)/¯
Poza tym czy nie możesz powiedzieć kontrahentowi aby ci fakturował wcześniej?
@cuceusz: Nie odbije sobie w marcu, bo Allegro (domniemuję, że o to chodzi) zmieniło daty rozliczeń. Zawsze np. za styczeń, wystawiali fakturę 2-3 lutego z datą styczniową. Odkąd wszedł KSeF, za styczeń wystawili w lutym, z datą z lutego. A potem za luty w marcu, za marzec w kwietniu
1. To nie ma nic wspolnego z ksef.
2. Zle rozliczasz podatki
3. Towar to zamrozony kapital nie poduszka. Skoro to taka poduszka to korzystaj... ah nie możesz.
Zamykam temat
@Belzebub: Po części ma, bo przed KSeF mam na przykład 4 listopada wystawioną fakturę za październik z datą ostatniego dnia października. Teraz mam wystawianą za marzec z datą wystawienia 1 kwietnia. Po prostu skończyły się czasy, gdzie w pierwszym tygodniu nowego miesiąca fakturowali na poprzedni miesiąc.
@Belzebub: Ma - bo już się nie da fałszować daty i wpisywać dowolną, wsteczną. Wcześniej allegro popełniało takie przestępstwo, teraz już KSeF zablokowała takie kombinowanie.
Myślę, że się zbłaźnisz - ale dawaj: napisz co robi źle.
2 niech placi za ksiegowego nie bede mu udzielac darmowych porad.
1. Tutaj sam sie zbłaźnileś. Tak więc żegnam i nie pozdrawiam
@Belzebub: przepisy Ci wyjaśnił @Zbyszek_Kudriawcew a ty dalej brniesz w samozaoranie. To jakaś choroba psychiczna?
Jak się ktoś nie zna to daje księgowemu 200 zł miesięcznie od takiej g---o firemki. A jak się zna i ma więcej niż 5 faktur to też już szkoda na to czasu.
@Belzebub nie kompromituj się bardziej, bo wyraźnie napisałeś: "2. Zle rozliczasz podatki"
Wg mnie już doczytałeś, że to ty się wuja znasz i teraz odwracasz kota ogonem.
A mogłeś uczciwie przyznać rację, że nie wiedziałeś pod jaką data ujmuje się koszty w księgowości uproszczonej.
@Belzebub: Sprawdzam