Wpis z mikrobloga

@josedra52: tymczasem losowa mniej uczęszczana droga w lubelskim, 35 km od miasta powiatowego, 40 km od sąsiedniego powiatu, 25 km od granicy z Białorusią... ta droga akurat serio jest fatalna, nawet na drogi gminne
winsxspl - @josedra52: tymczasem losowa mniej uczęszczana droga w lubelskim, 35 km od...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
ale wydaje mi się, że trochę tam skąpią na remontach

@winsxspl: Po prostu ściana wschodnia w ramach rekompensaty za bycie c-----a jak barszcz dostaje dużo środków z budżetu centralnego na rozwój infrastruktury drogowej.
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: i gowno z tego maja, dalej odstają od ściany zachodniej. Ale jak wybierają dalej tych samych pisowców i dla ktorych samorząd np lubelski jest przechowalnia ludzi między wyborami do Sejmu to tak jest
  • Odpowiedz
@josedra52: normalna droga poza większymi rejonami miasta. Pochodzę z totalnego zadupia, do kumpla jeździłem drogą utwardzaną przez las (bo w tym lesie mieszkał XD). Ale nie ma co się przejmować każdym głupim komentarzem przeczytanym w internecie, pozdro. :)
  • Odpowiedz
gowno z tego maja, dalej odstają od ściany zachodniej.

Asymetria już nie jest wschód zachód tylko duże miasta - prowincja. Bardziej widoczna jest również północa bieda i niska gęstość zaludnienia vs. poludniowe gęsto zaludnione regiony z większymi rynkami pracy.

Teoria gier również sugeruje że peryferia będą się coraz bardziej pogrążać w peryferyjności bez szans na nadrabianie dystansu. Bez otwartego gospodarczo szlaku na wschód nie będzie żadnej przyszłości dla tych obszarów bo pozostają peryferiami.

Ale
  • Odpowiedz
@josedra52: bo ta droga prowadzi z jednej dzielnicy-wypizdowia do drugiej dzielnicy-wypizdowia przez środek lasu. Tam dosłownie nie ma nic oprócz lasów i starych domków.
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: jako osoba pochodząca ze ściany wschodniej potwierdzam. Gdy sie kilka lat temu przeprowadziłem do wawy to.pamietam moje zszokowanie tym.ze jadąc rowerem kilka km od tej stolycy to juz drogi osiedlowe w sypialniach pod wawa to często jakieś szutry nieutwardzone o chodnikach czy sciezkach zapomnij xD
  • Odpowiedz
@IreuN: no tak średnio bym się zgodził. Jest to jedna z głównych dróg, aby dojechać do parku Kuronia z DG. W sezonie jest bardzo często uczęszczana przez rowerzystów, a przez samochody bardziej unikana ze względu na jej fatalny stan. W 2023 prezydent DG zamówiłem bodajże projekt budowy tam ścieżek, ale potem temat przepadł.

A czemu pozostawiona została w takim stanie? To już kwestia polityki miasta i skupieniu się tylko na
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: na ładnie utrzymane domy i podwórka na Podkarpaciu też dostajemy pieniądze? Po powodzi w Kłodzku i okolicach nieraz ciężko było rozróżnić czy dany dom był zniszczony przez powódź czy to jest naturalna flora i fauna dolnego Śląska xD żeby nie było że podaje przykład prowincji, wsie wokoło Wrocławia potrafią wyglądać gorzej niż moja wiocha w lesie koło powiatowego 15k na Podkarpaciu, zachodniopomorskie, lubuskie to samo.
  • Odpowiedz