Zaczynam skupowac masło. RSI mega nisko. Wkrótce odbicie. Przez cięcia rządowe, drogie paliwa, inflacje, krach światowy... będzie mocne dymanie a wtedy o masło będzie cieżko.
@widmo82: chodzi o to, że masło było tak powszechne w diecie Polaka, że czasy kryzysu to był czas dojenia. Producenci robi na maśle rekordowe marże. Aż zepsuli rynek. Spadek spożycia masła. A klient nie chce wrócić po masło nawet jak jest po 3.50. Bo polubił oliwę z oliwek do smażenia, bo smaruje serkiem śmietankowym.
@widmo82: jakiś czas temu były artykuły o słabych zbiorach kakao przez suszę. Lubię czekoladę gorzką, po przeczytaniu artykułu kupiłem chyba z 20 czekolad gorzkich w 2 marketach przy okazji zakupów. Te czekolady zamiast po 4-5 były potem po 10-12. Eleganckie 100-200% zrobione. Szkoda, że więcej nie kupiłem.
Bierzcie sobie te POETy i IRENy. To jest mój rodzaj śmieciucha. ( ͡°͜ʖ͡°)
Wkrótce odbicie. Przez cięcia rządowe, drogie paliwa, inflacje, krach światowy... będzie mocne dymanie a wtedy o masło będzie cieżko.
#gielda
źródło: image
PobierzMasło klarowane.
Lubię czekoladę gorzką, po przeczytaniu artykułu kupiłem chyba z 20 czekolad gorzkich w 2 marketach przy okazji zakupów.
Te czekolady zamiast po 4-5 były potem po 10-12. Eleganckie 100-200% zrobione. Szkoda, że więcej nie kupiłem.
Bierzcie sobie te POETy i IRENy. To jest mój rodzaj śmieciucha. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przez takich spekulantów pewnie.
źródło: 180252526_3816391631732039_6254434989973274675_n
Pobierz