Wpis z mikrobloga

@Cozwykopem dokładnie to

le wykopek narzekający że minimalna nie pozwala nawet na egzystencję jak robak

TY ZAFAJDANY ROBAKU KAPITALIŚCI I RYNEK ZGINIE ILE CHCIAŁBYŚ ŻEBY POŁOWA SPOŁECZEŃSTWA ZARABIAŁA PO 5 TYSIĘCY?

le wykopek piszący ze 50k na rękę to gigantyczne pieniądze

To nie są duże pieniądze człowieku!
  • Odpowiedz
@Nighthuntero @paw4da: podwyżka minimalnej o 100 euro dosłownie zabije peciembiorców sól soli tej ziemi ale jak konował bierze 50k pensji miesięcznie to szpital ma się utrzymać a ty prolu na to płać
  • Odpowiedz
@Nighthuntero: a ile ma zarabiać?
Podacie stawki.
Spodziewam się że 200zl/h za 220h i resztę dorobił prywatnie.

No nie wiem jak hydraulik na pompach ciepła ma 100k, jak budowlańcy mają nie wiadomo ile, jak mechanik samochodowy liczy sobie 150zl za godzinę pracy i jeszcze ma rabat na części a tobie sprzedaje je z marża. Poza tym on jest na firmie nie na etacie
  • Odpowiedz
takie oderwane od realiów zarobki świadczą tylko o tym jak bardzo dzikim krajem jesteśmy

@Naczelny_Przegryw_Polski: ale co w tym jest oderwanego? Zakładając, że robi 250h, czyli przeciętny lekarz, to wychodzi 220 zł/h.
Wejdź sobie teraz na stronę korepetycje net i zobacz ile się bierze za godzinę korepetycji z rozszerzonej chemii/fizyki

• Odpowiedz
@Kieres: jak sprawdzicie to Pan Bonna należy do ugrupowania PO także nie całość zarobił jako lekarz ale ma byznes na boku i np sprzedaje marchew do Sejmowej restauracji za 100zl sztuka
  • Odpowiedz
@Kieres: to akurat jest bardzo złe porównanie, z tego względu że często też mają działalności i sporem się odlicza, ponadto na każdą godzinę nauki przypada godzina przygotowania się, czasem nawet więcej. Nie wiem jak ty, to jak ja brałam korepetycje to babka przechodziła Z gotowymi kartkami i materiałami do nauki dla mnie, odręcznie rysowanymi rzeczami na kartkach czasem.

Ponadto dochodzi też dojazd.
I przemieszczenie się pomiędzy uczniami.

Gdybym ja prowadziła
  • Odpowiedz
@Cozwykopem: ale korepetytorzy też mają działalności xD Ja jako studenciak kasuję stówkę za godzinę, wszystko online. Przygotowywać się nie muszę, bo po dwóch latach regularnych zajęć znam wszystko na pamięć.
  • Odpowiedz