Aktywne Wpisy

thorgoth +322
Tu piękny dowod na to, jak międzynarodowa sława w swojej (wąskiej) dziedzinie, poprzewracała profesorowi w glowie.
1. Każdy pracownik jest zobowiązany robić badania okresowe. Dotyczy to kasjerki z biedronki, bardzo Ważnego profesora rowniez
2. Każdy dostaje wynik swoich badan okresowych, wiec wie, kiedy sie kończą
3. Dodatkowo, pracodawca skontaktował sie z profesorem ponad miesiąc przed terminem i przypomnial mu o badaniach
4. DODATKOWO zadzwoniła do niego placówka medycyny pracy, z prośbą o umówienie badan
1. Każdy pracownik jest zobowiązany robić badania okresowe. Dotyczy to kasjerki z biedronki, bardzo Ważnego profesora rowniez
2. Każdy dostaje wynik swoich badan okresowych, wiec wie, kiedy sie kończą
3. Dodatkowo, pracodawca skontaktował sie z profesorem ponad miesiąc przed terminem i przypomnial mu o badaniach
4. DODATKOWO zadzwoniła do niego placówka medycyny pracy, z prośbą o umówienie badan
źródło: 1000015977
Pobierz

#antykapitalizm #ekonomia #bekazlibka #podatki #bekazkonfederacji
źródło: feudalizm
PobierzAle kiedyś płacono dziesięcinę.
Dziś płacimy ponad połowę wypracowanej kwoty.
Chodzi o sam fakt absurdalnej dysproporcji.
Tak naprawdę gdybyśmy lepiej pilnowali podatków korporacji to te po prostu dzieliłyby się z zyskiem, bo co mieliby z tym zrobić?
A gdyby obiega to linie wymusić żeby wynagrodzić część swoich pracowników to i tak te pieniądze dostałaby góra.
Ale gdyby już na przykład wymusić brak dysproporcji w zarobkach, że na przykład najlepiej zarabiający pracownik nie może zarabiać więcej niż 20-krotność wynagrodzenia
@Cozwykopem: Przecież ta ustawa właśnie przeszła i podpisał ja prezydent, od lipca 2026 ruszają kontrole UZ i fikcyjnych B2B, będzie wielkie przekształcanie w UoPy. Z czego się cieszę.
Wiem że mogłabym brać udział w miejscowych konsultacjach społecznych, ale ponieważ w mieście w którym obecnie mieszkam tylko wynajmuje to nie czuję się w pewien sposób upoważniona do angażowania się w lokalnych społecznościach.
A niestety b----l prawny jest na rękę ludziom z dużym kapitałem, ponieważ oni mają środki żeby te wszystkie luki obrócić na swoją korzyść, a przy
https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agent.xsp?symbol=KONSULTACJE_PROJEKTY&NrKadencji=10&Wsk=T
Tak, dlatego w interesie żuczków jest państwo prawa, a w interesie cwaniactwa z kapitałem stan aktualny. Jakimś cudem masy ludzkie uważają że wzmocnienie państwa im zaszkodzi bo obawiają się kontroli np. ich samowolek budowlanych czy tam innego parkowania na chodnikach więc bronią systemu który pozwala elicie robić ich na podatkach jak rzeczona Dawtona
Problem jest też taki, że polityka jest bardzo okrutna jeżeli dobry człowiek chce wejść do polityki... To bez haków na dobrego człowieka nie zdobędzie on żadnego uznania, bo jak rządzić ludźmi których nie możesz kontrolować?
USA najdłużej się opierało rządom kretynów, ale w końcu doszedł do władzy Reagan, Bush Jr i Trump jako ukoronowanie procesu.