Wpis z mikrobloga

@Lumberjack91: przetrawiłem, "nie powinno przeszkadzać" nie znaczy "powinno pozostawić poza jakąkolwiek kontrolą". Z jednej strony ogólny postulat na potrzeby debaty, z drugiej realne weto które faktycznie dało wolną rękę oszustom. Wracaj do swojej nory, botku.
  • Odpowiedz
@Aldona_Lipska: Ooo, zabolało, że kasujesz posty?
To jeszcze raz powtórzę, żebyście zapamiętali:

RT: "Cały świat inwestował w kryptowaluty, ja uważam, że Państwo nie powinno przeszkadzać"

@Charz: Mylisz dwie rzeczy: brak nadmiernej ingerencji nie oznacza braku kontroli. Twój wniosek to
  • Odpowiedz
@Lumberjack91: jest dokładnie tak jak piszesz - cytat RT który podajesz jest tak ogólny, że nie można wywnioskować z niego żadnych konkretów, w tym jak zachowałby się Trzaskowski, gdyby taka ustawa trafiła na jego biurko. Wiemy natomiast z całą pewnością, że ćpun ją zawetował. Do budy.
  • Odpowiedz
, kto „wciąga snusa” w twoim mniemaniu jest „ćpunem”?

@Lumberjack91: zmieniłeś wygodnie temat, więc tylko do tego, bo mi się nie chce dłużej. Każdy kto bez dowolnej substancji (legalnej, nielegalnej) nie jest w stanie wytrzymać 20 minut i musi upokarzać się w debacie publicznej z oglądalnością 2-3 milionów wpychając sobie ją do ryja na oczach kamer, jest w moim mniemaniu ćpunem.
  • Odpowiedz
@Lumberjack91: znajdź mi drugiego tak ciężko uzależnionego polityka, który w trakcie poważnej debaty wyciągnąłby e-fajka, snusa czy cokolwiek innego o działaniu psychoaktywnym. Lista robi się naprawdę krótka.
  • Odpowiedz
@Aldona_Lipska: no i co by te ustawa robiła żeby powstrzymać cwaniaków przed zrobieniem exit scamu i zniknięciem? Czy może poprostu banany miałyby wypłacane odszkodowania z publicznych pieniędzy w takiej sytuacji?
  • Odpowiedz
@CebulowyKrul: Dlatego w pewnych kwestiach nie powinno się podejmować tematu. Pamiętam, że przed krypto ostrzegali Glapiński, Wieczorek (ryzyko strat finansowych), Berkowicz (problemy z regulacjami), a nawet sam Donald Tusk (kontekst afer, jak np. wspomniana Zondacrypto). Oczywiście większość ludzi miała w czterech literach owe ostrzeżenia, a teraz mają pretensje do państwa, że są ofiarami i żądają odszkodowań (coś jak frankowicze swego czasu).

Więc jak dla mnie temat powinien być krótki: „podjęliście ryzyko
  • Odpowiedz
@Lumberjack91: nawet ludzie co nie inwestują w giełdy wiedzą że inwestowanie wiąże się z ryzykiem. To takie krypto ynwestorzy myśleli że jest inaczej? Jak jakaś spółka w którą się inwestyje jebnie to dostaje się odszkodowanie?
  • Odpowiedz