Wpis z mikrobloga

Kombinuje kombinuje i powiedzcie mi czy #grok #ai robi bardzo realistyczne filmiki? Nie wiem czy się opłaca kupować

Chciałam na #sora znowu wrócić ale tam usuwaja od 26 kwietnia i aktualnie nie da sie zalogowac xe....

Chyba że macie inny jakiś myk ?
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@walicwasss: IMO:
Grok Imagine - ma kiepską jakość filmików.
Jak jeszcze był darmowy, to mu w zęby nie patrzyłem, a tak to szkoda kasy na niego.

Z tego co jeden gostek pisał,
@heban_dev +6
Popełniłem krótkometrażową komedię akcji, wykorzystując model Seedance 2.0. Wcześniej bawiłem się już różnymi modelami i żaden nie wydawał mi się na tyle dojrzały by pakować sie w coś więcej, poza klipami do muzyki (no może Kling 3.0 miał potencjał). Czy teraz można powiedzieć, że Hollywood jest skończone? Moim
Arkass - @walicwasss: IMO:
Grok Imagine - ma kiepską jakość filmików.
Jak jeszcze był...
  • Odpowiedz
  • 2
@Arkass: a masz może jeszvze inne podobne do sora co generowało strasznie realistyczne? Czy każdy generator ai wygenerować realistyczne tylko trzeba prompt dać dobry?
  • Odpowiedz
@walicwasss: więcej nie kojarzę.

Czy każdy generator ai wygenerować realistyczne tylko trzeba prompt dać dobry?

Nie każdy. Jedne lepiej generują, inne - gorzej, imo.
  • Odpowiedz
@walicwasss: IMO:
Sora 2 był w miarę OK, choć uważam Kling 3.0 i Seedance 2.0 za lepsze modele.
Sora 2 to był na poziomie VEO 3.1.
OpenAI jednak przestał wspierać na ten moment GenAI do robienia wideo.
  • Odpowiedz
to czemu sora tak bardzo realistycznie robiła a veo xd sztucznie robiła?

@walicwasss: A z jakiego modelu VEO korzystasz? Wersja "Fast" i "Lite" daje słabsze efekty od zwykłej wersji 3.1.
  • Odpowiedz
@walicwasss: jak testowałem grok imagine za darmola to pamiętam że fajnie utrzymywał proporcje obiektu i trzymał się nawet całkiem szczegółowego promptu. Szkoda tylko że jest tylko funkcja first frame ewentualnie wrzucasz 3 zdjęcia które traktuje tylko jako podpowiedź a nie konkretną klatkę filmu
  • Odpowiedz