Wpis z mikrobloga

"proszę o informację dlaczego tej faktury nie ma w KSEF" ... wysyp debili na allegro z tym samym pytaniem i człowiek ma ochotę odpowiedzieć "BO NIE I C--J". Do końca roku nie musi być. Jest czas na wdrożenie, faktura w PDF dostarczona więc nie próbujcie być świętsi od papieża. Debile się brandzlują bo fakturki nie ma w ksefie i już nie wiedzą co robić. To chyba cecha narodowa ... na drogasz szeryfy i tutaj podatkowe szeryfy.

#allegro #zalesie #p-------------i #podatki
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Desseres: Czas na wdrożenie to miałeś do kwietnia, poza wyjątkami. Nazywasz ludzi debilami, a powiedz jak nazwać kogoś, kto celowo(?) nie wdrożył tego do siebie, coś co mogło ukrócić właśnie niepotrzebne pretensje "bo nie dostałem nic na maila"?
Ja w programie księgowym mam to super zautomatyzowane. Faktury same się wysyłają do KSeF, kosztowe również same się importują. No bajka.
  • Odpowiedz
@Desseres: Ksef to ty chyba musisz już mieć. Od kwietnia.
U mnie natomiast są pytanie odwrotne - gdzie jest faktura, a po informacji, że w ksef to oczywiscie - ale jak to, ja nie mam ksef i ja chce fakture
  • Odpowiedz
  • 0
@Jelen_Szlachetny: xDDD dokumentacja standardu opublikowana 1 lutego. Środowisko testowe dostępne od 4 lutego i czas na wdrożenie do 1 kwietnia xDDD

Albo jesteś głupi albo pracownikiem skarbówki :D W sumie to samo :D

Średniej wielkości firmy które mają "obowiązek" raportowania do KSEF od kwietnia zostały wydymane bez mydła. Za małe żeby dostać dokumentację wcześniej jak molochy które i tak miały problem z wdrożeniem od 1 lutego i za duże żeby
  • Odpowiedz
@Desseres: U mnie wdrożyliśmy KSeF i mamy tysiące pytań od debili "jak pobrać PDF, ja chcę PDF, ja nie mam obowiązku KSeF więc nie muszę pobierać z KSeF, jak nie możecie faktury to wystawcie mi paragon z NIP, albo wyślijcie pocztą, albo duplikat, jak to nie ma duplikatów" :D
  • Odpowiedz
@Jelen_Szlachetny: Nie wysyłaliśmy nigdy faktur w pdf - chyba, że klient sobie zażyczył. Zawsze były w formie papierowej wraz z towarem - łatwiej też ogarniać wysyłki na magazynie jak masz dokument, a po co drukować wz żeby robić dwa razy robotę. Teraz jest ksef, więc wszystko tam jest. Ale oczywiście niektórzy chyba przespali to.
  • Odpowiedz
@Jelen_Szlachetny: Oj, to też nagminnie. Choćbym mówił, że na pewno jest, to oczywiście, że nie. Więc potem już na każde takie pytania po prostu wysyłam maila z fakturą, bo nawet mi się już nie chciało z nimi spierać :)
  • Odpowiedz