Aktywne Wpisy
Hakax +821
Dziewczyna potrzebuje mieć zabieg na przegrodę nosową (Septokonchoplastyka) - była u laryngologa na NFZ który jej to zlecił po czym dzwoniła po szpitalach w Krakowie to na NFZ czekania po 3 lata. Zapłaciła jakiejś laryngolog 3 czy tam 4 stówki za prywatna wizytę i nagle jej zrobi w szpitalu na NFZ i miejsce za miesiąc xD normalnie legalny handel terminami
#konowalposting #medycyna #szpital #nfz
#konowalposting #medycyna #szpital #nfz

Kejran +77
Lepiej późno niż wcale jak to mówią, po niemal 6 latach od zakupu czas się wkońcu wziąć za blacharkę prestiżowego gruza. Przez ten czas wiele się nie zmieniło, może i Airmatic opadł, ale za to nie odpala( ͡° ʖ̯ ͡°)
#prestizowygruz #samochody #motoryzacja
#prestizowygruz #samochody #motoryzacja
źródło: IMG_7603
Pobierz

#allegro #zalesie #p-------------i #podatki
Ja w programie księgowym mam to super zautomatyzowane. Faktury same się wysyłają do KSeF, kosztowe również same się importują. No bajka.
U mnie natomiast są pytanie odwrotne - gdzie jest faktura, a po informacji, że w ksef to oczywiscie - ale jak to, ja nie mam ksef i ja chce fakture
Albo jesteś głupi albo pracownikiem skarbówki :D W sumie to samo :D
Średniej wielkości firmy które mają "obowiązek" raportowania do KSEF od kwietnia zostały wydymane bez mydła. Za małe żeby dostać dokumentację wcześniej jak molochy które i tak miały problem z wdrożeniem od 1 lutego i za duże żeby
Jak jeszcze kiedyś wysyłałem FV w formie papierowej, to też zdarzały się telefony/maile, że nie było faktury w paczce. :D
Nie uchronisz się przed niektórymi przypadkami. ;)