Wpis z mikrobloga

Jako ze na tagu, wraz z wygasajaca nagonka na psy, jest zalew dezinformacji- chcialem podzielic sie z wami interesujacym badaniem Japonskich naukowcow.

POSIADANIE PSA W OKRESIE DOJRZEWANIA MA POZYTYWNY WPLYW NA MIKROBIOTĘ I ZDROWIE PSYCHICZNE.

Dodam, ze wlasciciele psow zyja dluzej, sa lepiej wyksztalceni i szczesliwsi :)

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2589004225022096

#psy #nauka #ciekawostki #psiarze
Casuel - Jako ze na tagu, wraz z wygasajaca nagonka na psy, jest zalew dezinformacji-...

źródło: 1000002114

Pobierz
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Casuel: zauważyłam, że tematy psowe są bardzo niebezpieczne na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°) uwaga - MOŻNA posiadać psa w BLOKU, tylko trzeba mu zapewnić odpowiednia aktywnosc, bo taki pieseł jak siedzi cały dzien w domu to jest sfrustrowany i dlatego szczeka, itp. - sama mam od dobrych kilku lat psiaka, mieszkam w bloku, rozmawiam z sąsiadami, nikt sie nie skarży, TYLKO, że ja spaceruje z
  • Odpowiedz
  • 8
@Lardor: Poziom tagu jest tak niski, ze nie wiem czy zartujesz ¯\(ツ)/¯ przedstawiles Dowód anegdotyczny- to nieformalny argument oparty na osobistych doświadczeniach, relacjach lub pojedynczych przypadkach, a nie na rzetelnych badaniach naukowych. Charakteryzuje się błędami logicznymi, takimi jak generalizacja na podstawie małej próby. Choć często przekonujący emocjonalnie, jest niewiarygodny w dowodzeniu ogólnych tez.

@brazowooka_eM Tak, to bardzo czesto powtarzany tutaj mit- pies nie moze mieszkac w bloku, bo potrzebuje
  • Odpowiedz
  • 8
@Casuel: ale ja nie pracuje na nocki ( ͡ ͜ʖ ͡) to są ranki. Właśnie przed chwilą skończyłem pracę i humor gituwa. Zaraz jadę do domu po psa w auto i na łąki ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Casuel: In the sociality test, anogenital sniffing was higher in the dog-owning group (Figure 3A; F(1,16) = 4.95, p < 0.05), and post hoc test revealed the group differences at 4 weeks old (p < 0.05). Individual distance in the sociality test was longer in the dog-owning group

Skoki w logice godne religii. Czyli według psiarskiej propagand, jak myszy z przeszczepionymi bakteriami statystycznie się dłużej obwąchiwały to psiarze zdrowsi psychicznie
  • Odpowiedz
@Casuel: pies sąsiada w bloku n--------a szczekaniem kilka razy w nocy, przez co nie śpię dłużej niż do 4:30, później wielokrotnie niepilnowany w trakcie dnia. Gadanie z sąsiadem debilem nie pomogło, według niego „pies musi szczekać”. Do d--y se wsadźcie tę swoją psią propagandę.
  • Odpowiedz
  • 41
@Casuel: od plejstocenu jak pies się źle zachowywał to dostawał porządnego kopa, rozumiem że nie będzie problemem jak pies zarobi buta za szczekanie pół dnia bez powodu? :)
  • Odpowiedz
@Casuel: g---o nieposprzatane na chodniku albo u---------a noga super pomagają na florę bakteryjną. Nikogo nie interesuje co robisz z psem w domu , tylko w miejscach publicznych i jak na inne osoby to wpływa.
  • Odpowiedz
@Casuel: wypada tu dodać, że jeszcze lepsze są koty - jak pokazują badania, właściciele kotów są statystycznie inteligentniejsi od właścicieli psów. Co nie zdziwi żadnego listonosza, komornika czy kogokolwiek chodzącego ludziom po domach - patologia prawie zawsze ma ujadające psy, sztuk kilka
Wyobrażacie sobie Szymborską próbującą napisać wiersz, z ujadającym nad głową kundlem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Casuel: Znam środowisko naukowe wystarczająco dobrze, żeby podchodzić sceptycznie zarówno do zebranych danych jak i procesu wnioskowania.

To naprawdę jest psi matrix. Zbiorowe urojenia. To nie ulega wątpliwości, więc mozemy od razu przejść do rozważań jak on powstał.
------------
You have to understand. Most people are not ready to be unplugged. And many of them are so inured and so hopelessly dependent on the system that they will fight to
  • Odpowiedz