Aktywne Wpisy

Cin-Cin +22

mmm_MMM +121
Dobry, pora chyba powoli do was wrócić. Bardzo wszystkim dziękuję za słowa wsparcia i otuchy, cieplej na sercu mi się zrobiło, dobrzy z was ludzie (。◕‿‿◕。) Nie chcę wołać, żeby nie zakłócać wam niedzielnego spokoju, a jeszcze bym o kimś zapomniał.
Może z jednym wyjątkiem, szczególne dzięki również dla @JaTuTylkoNaMoment - nie wiedziałem, że masz dostęp do mojego dysku. Żarcik oczywiście, dzięki za zastępstwo
Może z jednym wyjątkiem, szczególne dzięki również dla @JaTuTylkoNaMoment - nie wiedziałem, że masz dostęp do mojego dysku. Żarcik oczywiście, dzięki za zastępstwo
źródło: plmundial
Pobierz

źródło: 1
PobierzJak ktoś nic nie potrafi osiągnąć samemu to będzie żerować na innych
@andbatros: Kto?
@Rozmemlany: Ależ tani chwyt. Równie dobrze ktoś na Twoje narzekanie powiedzmy na źle działający internet w telefonie, albo błąd w piśmie procesowym popełniony przez pracownika sądu, który kosztuje Cię miesiące obsuwy, mógłby odpowiedzieć - nie podoba się - to zaprojektuj własny telefon i infrastrukturę internetu, albo napisz własne prawo administracyjne, jeśli uważasz że wiesz jakie prawo byłoby lepsze od tego które obecnie działa.
Socjalizm
@Purple: Na ten moment nie wymyślono też nic lepszego niż usunięcie chirurgiczne zmiany i chemioterapia na raka jelita grubego. A zapewniam Cię, że nie jest to najlepsze z możliwych do wyobrażenia sobie rozwiązań. Ludzie poświęcają całe kariery, żeby znaleźć coś lepszego, wcale z góry nie wiedząc co to będzie i czy zadziała tak jak myślą. A tutaj
@oddalenie: @Purple
Skoro kapitalizm jest taki wspaniały to czemu
@andbatros wstydzi się odpowiedziec
To nie jest tani chwyt, tylko pytanie na populistyczny wpis. Wpis został otagowany "antykapitalizm" więc naturalne jest pytanie - który system jest lepszy i czy taki w ogóle istnieje?
Bo co innego pokazywać wady systemu i chcieć je naprawić, a co innego negować CAŁY system - wtedy powinno się mieć jakiś pomysł w zamian prawda?
Kto w tym wątku twierdzi że kapitalizm jest wspaniały? To Twoje urojenia.
Przeciwnie, każdy w tym wątku przyznaje że kapitalizm jest pełen wad - a jednocześnie nic lepszego po prostu nie ma. To nie jest trudne, zrozumiesz. Po prostu nie manipuluj
@In_thrust_we_trust: To czemu tak bardzo nie chcecie, aby o tych wadach debatowano, co?