Wpis z mikrobloga

Jak to jest kur... możliwe, że żyjemy prawdopodobnie w najlepszym, najdostatniejszym i najspokojniejszym okresie w historii tego kraju od Mieszka I a przyrost naturalny nie istnieje, sytuacja jest tragiczna i już nie do odratowania?

Ciekawe, czy za 40 lat będziemy starymi dziadami pośród pajeetów i innych kolorowych napływowców czy po prostu część obszarów się wyludni.

Zwyczajnie przykre, że taka historyczna szansa umocnić nasz kraj na tym kontynencie a wszystko jak krew w piach, bo Polacy po prostu przestali się rodzić.

#polska #demografia #socjologia
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@znikam5: Myślę, że trzeba dalej promować bezdzietność, karierę i hedonizm. Wszystko zgodnie z planem. Mieszańcy pozbawieni identyfikacji narodowej to idealny materiał na zjednoczenie europy
  • Odpowiedz
@znikam5: no ja mam taką teorię że za to opowiada zaszyty w naszym mózgu jakiś mechanizm biologiczny. Im bardziej odsuwamy się od naszego naturalnego środowiska czyli afrykańska sawanna lub lasy i jaskinie tym coraz mniej podświadomie czujemy się pewnie. To tylko teoria ale faktem jest to że system ni jak promuje posiadanie dzieci samych w sobie. Rachunek ekonomiczny dla zwykłego człowieka praktycznie zawsze daje wynik który mówi że dziecko to
  • Odpowiedz
  • 21
możliwe, że żyjemy prawdopodobnie w najlepszym, najdostatniejszym i najspokojniejszym okresie

@znikam5: tak doskonałym że ludzi nie stać na absolutnie podstawowa rzecz jaką jest dach nad głową?

I nie wiedziałem że wojna zaraz za naszą granicą to definicja spokoju.

Czego to się człowiek nie dowie na Wykopie XD
  • Odpowiedz
@znikam5:

Jak to jest kur... możliwe, że żyjemy prawdopodobnie w najlepszym, najdostatniejszym i najspokojniejszym okresie w historii tego kraju od Mieszka I a przyrost naturalny nie istnieje, sytuacja jest tragiczna i już nie do odratowania?

Trzeba wytransferować więcej pieniędzy od mężczyzn do kobiet i jeszcze bardziej przechylić przywileje na ich stronę, wtedy na pewno się poprawi.

Ciekawe, czy za 40 lat będziemy starymi dziadami pośród pajeetów i innych kolorowych napływowców
  • Odpowiedz
Zwyczajnie przykre, że taka historyczna szansa umocnić nasz kraj na tym kontynencie a wszystko jak krew w piach, bo Polacy po prostu przestali się rodzić.

@znikam5: Problem jest o wiele bardziej złożony, sprowadzanie go do "Polacy po prostu przestali się rodzić" znacznie umniejsza jego skali.
W każdym razie nie ma się co smucić. Jak uczy historia upadek państw, czy to na skutek czynników zewnętrznych czy wewnętrznych, jest czymś zupełnie normalnym
  • Odpowiedz
prowadzenie na świat kolejne party rąk która zapewni im jakąkolwiek poliste ubezpieczeniową na lata starości.

@Hetman2137: guwno prawda, te dzieci produkowali na aktualne potrzeby gospodarstwa a nie na przyszłość. Statystyczny homo sapiens nie myśli o przyszłości.
  • Odpowiedz