Aktywne Wpisy
MamMalegoSiurka +24
#mikrokoksy #pokazforme
Kontynuując wątek rozpoczęty przez @Pan_Szeryf i podbity m.in. przez @DywanTv zeby nie umarł, bo w sumie fajna inicjatywa, wrzucam i ja.
Różnica między zdjęciami (Waga wzrost)
Kontynuując wątek rozpoczęty przez @Pan_Szeryf i podbity m.in. przez @DywanTv zeby nie umarł, bo w sumie fajna inicjatywa, wrzucam i ja.
Różnica między zdjęciami (Waga wzrost)
źródło: 1000004929
Pobierz
kris006 +49
Ja już mordeczki na dworcu, lecę do Warszawy, ziomek co go nie widziałem lat tysiąc, ma mi nawinąć robotę w gastro, a Polska B wymiera i lepiej nie będzie, trza uciekać. Trzymajcie kciuki
źródło: 1000028860
Pobierz

Zastanawiam się nad zostaniem przy grawitacji vs. pójście w #rekuperacja. Zalety przy grawitacji to przede wszystkim to, że nie muszę bulić 20k + elektronika do serwisu + filtry... Bo tak to przy niej każda opcja z grawitacją wydaje mi się półśrodkiem i do tego nie są pokryte z #czystepowietrze. Nawiewniki okienne = p----i w zimę. Jakieś specjalne systemy wentylacyjne to już wychodzą koszta, gdzie człowiek zastanawia się, czy nie dołożyć z 5k (mówię o kwocie po dotacjach przy reku) i mieć rekuperację.
Macie jakieś przemyślenia w temacie? Dodam, że docelowo chcę dom dobrze ocieplić (choć na razie nie robię elewacji) i będę leciał na grzejnikach.
#remontujzwykopem #remont
@Zielonka021124: tak, opcje są dwie:
1 - robisz wentylację mechaniczną z odzyskiem czyli rekuperacja i nie masz grzyba oraz niższe rachunki za ogrzewanie
2 - zostawiasz wentylację grawitacyjna, niszczysz okna poprzez zrobienie w nich dziur pod nawiewniki które wygenerują Ci większe koszty ogrzewania. Ostatecznie jakikolwiek remont wtedy
@Zielonka021124: jeżeli pójdziesz w grawitacyjna to nie ma sensu wymieniać okien.
nowe jak w nich założysz nawiewniki czyli realnie zrobisz dziury,
@senq87: rzucam hasło: problem z odprowadzeniem wody która powstaje z różnicy temperatur oraz niska sprawność