Wpis z mikrobloga

@josedra52: start-stop, automatyczne hamowanie to śmietnik w aucie, to kierowca powinien być świadomy swojego otoczenia, a nie auto decydować za niego. Ten przepis to kolejne zaciskanie kagańca Europejczykom. Jeśli chodzi o dpfy to akurat januszowanie i diesle powinny iść na złom, gdzie ich miejsce.

Jak zacznie Unia zabierać się za rowery i hulajnogi i będą rejestracje i OC, bo już dawno powinno być, bo pedalarze i hulajnogi wymykają się spod
  • Odpowiedz
automatyczne hamowanie to śmietnik w aucie, to kierowca powinien być świadomy swojego otoczenia

@paluszki_rybne: co??? ( ͡° ͜ʖ ͡°) znam dwóch ludzi, którym ten śmietnik uratował życie w w momencie kiedy szybki i bezpieczny zajechał im drogę na zmianie pasa, nim zdążyli się połapać co jest grane, auto już stało dęba
Ale rozumiem, że tylko rozwiazania z passata ad 1996 + masa powojennej Tatry czynią samochód
  • Odpowiedz
@josedra52:

Samochód, za któy zapłaciłeś, ma działać zgodnie z wymogami regulatora - nie zgodnie z twoją decyzja jako właściciela

"No tak działa wolny rynek", chcesz jeździć po drogach publicznych to musisz spełnić wymogi zarządcy :) Nikt Ci nie zabroni zbudowy równoległego prywatnego systemu dróg, albo jeździć przerobionym samochodem u Siebie po podwórku.
  • Odpowiedz
@josedra52: wazne zeby byl przepis, wtedy biurokracja jest spełniona i można się rozejść - mi nie sprawdzali spalin na przegladzie od ~20lat, a światła tylko jak poproszę
  • Odpowiedz
@josedra52: Mnie to rozwala że nie mogę wyłączyć tych funkcji na stałe xD
Wsiadam do auta zapinam pasy i mam wyłączyć za każdym razem start stop, pikanie o znakach, lane assist.
To już passat B5 lepszy. Odpalasz i działa : D
  • Odpowiedz
to kierowca powinien być świadomy swojego otoczenia,

@paluszki_rybne: w sensie jestes za ostrzejszymi karami za jazdę pod wpływem oraz bez kwalifikacji a także za tym żeby trudniej było zdać prawo jazdy i wymogi medyczne były wyższe

Prawda?
  • Odpowiedz
@josedra52: wyborcy Konfederacji nie jeździli autem droższym niż 20 letni passat w gnoju albo wypierdziane BMW więc dla nich taka technologia to jak podróż statkiem kosmicznym i dlatego tak ich to irytuje :/
  • Odpowiedz
O nie, podczas przeglądów technicznych trzeba będzie wykonać min przegląd techniczny

@josedra52: Tak szczerze to za diagnostów powinni się wziąć bo to jakie rzeczy potrafią podbijać to jest hit
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: ja mam w i30. Z tym że nie działa od początku na całe szczęście. Nie wiem dlaczego. Wtyczka mam wpieta.
Ciekawe jak na przeglądzie to sprawdza. Skoro musi zajsc wiele warunków. Np rozgrzany silnik, naładowany akumulator i wiele więcej, a nikt mnie nie zmusi rozgrzewać silnika przed przeglądem itd. Diagnosta będzie jeździł w trasę? Wątpię.
  • Odpowiedz