Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ChlopoRobotnik2137 +279
Dzień 4 & 5
Legowisko do oceny , jest 20:37 i właśnie sobie w nim leżę . Nie jestem sam , bo dołączyly sie jeszcze 3 osoby, ale tylko ja śpię dziś bez namiotu.
Te ostatnie 2 dni to jedna wielka walka z upałami . Dziś było 33 stopnie , ale upał to w zasadzie od 9 rano tak do 18. Gdyby nie mieć ciężkiego plecaka to byłoby to jakoś znośne. Wczoraj trekking na
Legowisko do oceny , jest 20:37 i właśnie sobie w nim leżę . Nie jestem sam , bo dołączyly sie jeszcze 3 osoby, ale tylko ja śpię dziś bez namiotu.
Te ostatnie 2 dni to jedna wielka walka z upałami . Dziś było 33 stopnie , ale upał to w zasadzie od 9 rano tak do 18. Gdyby nie mieć ciężkiego plecaka to byłoby to jakoś znośne. Wczoraj trekking na
źródło: image_picker_BE729224-00B3-4112-AA04-8B8E266073E9-59438-000007234AE601FF
Pobierz

Głosujcie dalej na Konfederację, to może i nie będzie domu ani grilla, ale za to z chęcią wyślą was na front xD
#niebieskiepaski #obowiazkowecwiczeniawojskowe #bekazprawakow #konfederacja #wojsko #wojna #polityka
źródło: temp_file1007935284777474074
PobierzTwój wybór i masz do tego prawo ¯_(ツ)_/¯
Jeżeli chodzi o mnie to WP nie jest instytucją do której chciałbym być wcielony siłą plus ja nie mam czego w TymKraju bronić.
Po drugie, jedyną partią, która faktycznie cokolwiek zrobiła w kierunku poprawy sytuacji mężczyzn w tym kraju było PO.
Razem absolutnie żadnych zasług nie ma bo nic nigdy nie zrobiło.
źródło: image
Pobierz1.https://partiarazem.pl/stanowiska/2023/08/14/stanowisko-razem-ws-wojskowosci - poprawka
2. W jaki sposób PO cokolwiek zrobiło? Co z wiekiem emerytalnym? Dalej jako jedyni chyba w Europie mamy nierówny wiek emerytalny?
3. No niestety średnio miało możliwość ¯_(ツ)_/¯ dla mnie krytyczne jest to, że są za równym wiekiem emerytalnym i chyba ćwiczeniami dla obu płci.
@Famine: No nie wiem, zawiesiło pobór? Zrównało wiek emerytalny (po czym p0lacy im pokazali środkowy palec)?
No ale masz rację, wpisy na Twitterze Razem to zdecydowanie większe
Też mi się to nie podoba jeżeli mam być szczery ale sam przypadek ustawy o bezpłatnych obiadach dla dzieci czy też podatku antyspekulacyjnym pokazuje że albo nie zbiorą 15 podpisów albo ich pomysł utknie w zamrażarce. Do tego dochodzi zwyczajny brak hajsu z subwencji na legislatorów bo później na komisji projekt jest uwalany z przyczyn formalnych.
Konfa 1-2-3 wszystkie są mniej lub
Ja osobiście też jestem przeciw poborowi, ale nie przeciw przygotowaniu społeczeństwa. Zamiast przymusowego mielenia ludzi wolę powszechne ćwiczenia wojskowe i kryzysowe dla każdego obywatela. Takie, które uczą
I dlatego też jestem przeciwny poborowi: bo nie ufam państwu, że potraktuje obywatela jak człowieka, a nie jak jednorazowy zasób. Gdyby ogłoszono mobilizację, to szczerze próbowałbym ratować siebie i uciekać z kraju, bo mam pełną świadomość, że moje życie mogłoby zostać zmarnowane równie bezsensownie jak życie tego chłopaka z granicy. Lepiej budować świadome, przeszkolone społeczeństwo niż produkować kolejne tragedie w imię haseł i narodowej pozy.
@Famine: Pan rosjanin zrzucający na twoje osiedle FAB-y nie będzie się nad tym głowił, czy ty za, czy ty przeciw. A nawet jak się uda tobie zwiać, to się przekonasz że konfedebajeczki jak to różowo mają imigranci/uchodźcy to niestety, bajeczki.
Na Ukrainie coś nie działa i ruscy już z milion żołnierzy zostawili xD
źródło: temp_file817135624915488596
Pobierz@przeciwko78: Oni już ją oddali.
źródło: image
Pobierz@Famine: No bez niego (i kilku innych małych partii) Tusk zwyczajnie nie ma tych magicznych 231 posłów w Sejmie. I zakładam, że wiesz co to znaczy, nie?
Po prostu ciebie wyjaśniłem, i tyle. Za ewentualny powrot PiS-u do pełni władzy (nie zanosi się) zapłacą przede wszystkim ich wyborcy, nie te