Wpis z mikrobloga

Przez tą ankietę co wam wczoraj wysłałem mam doła, bo co druga osoba w tym kraju ma już minimum ten milion oszczędności, więc jak się dziwić, że jest tak drogo?

Ale ja wyjdę z tego, dzisiaj zacząłem pisać CV, rwąc włosy z głowy, bo ADHD mi wszystko uprzykrza, jedno wielkie piekło w głowie.

Pójdę się leczyć, dostanę od lekarza amfe farmaceutyczną i mój mózg wreszcie zacznie działać prawidłowo, dopamina pojedzie do kory przedczołowej i zniknie prokrastynacja, chaos, brak skupienia, frustracja, lęk, opór.

Jeszcze coś osiągnę. Zmienię tą robotę za 6,5 k na taką chociaż za 8 i to już będzie progres w kierunku skali.

Mam wszystko i ogromny potencjał, ale ADHD zjepało mi całe zawodowe i prywatne życie.

Ale jednak. Łut nadziei, łut, że do czasu zakupu mieszkania z dziewczyną i nokautu finansowego TRAFIĘ NA ŚMIECIUCHA CO ZROBI 10 K PROCENT!

Ale dobrze wiemy jak będzie chłopaki. :(

#pracbaza #praca #pracait #gielda #inwestowanie #meczennicyxtb #adhd
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MakiawelicznyAltruista: zapytałeś w najbardziej elitarnym gronie bogactwa w tym kraju. Gdybyś wrzucił to samo na Reddicie, to średnia oszczędności wynosiłaby trzy uściski dłoni i dług w Żabce, a połowa by ci odpisała, że oszczędzanie jest opresyjne
  • Odpowiedz
  • 17
@MakiawelicznyAltruista: Hej, zanim dorobiłem się milionów byłem w podobnym momencie, co ty. Kiedyś szukałem też pracy kilka miesięcy bo mnie w------i prawie z branży IT.

Życie jakoś znajdzie sposób - najważniejsze to się nie poddawać i cały czas próbować być lepszym człowiekiem, zarówno zawodowo, jak i prywatnie.

Dekadę temu byłem kompletnie zagubionym typem, który dopiero zaczynal swoją pierwszą pracę za oszałamiające 1300zl / miesiąc.

Ja za zbyt inteligentnego się nie
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: też mam adhd i niestety jedna magiczna tabletka nie odmieni twojego życia. Mi bardzo pomaga terapia:) Poza tym porównywanie się z innymi i narzucanie na siebie presji o treści „muszę zarabiać więcej, bo dookoła sami milionerzy, jak już będę miał dużo pieniędzy to moje życie się odmieni” nie poprawią sytuacji. Wręcz przeciwnie, może odbierać radość z życia i wzmacniać poczucie, że będziesz mógł być szczęśliwy dopiero jak cos osiągniesz.
  • Odpowiedz
Wszyscy mają juz chociaz ten 1 mln.

Jak wyjasnisz inaczej, ze w Polsce jest wszystko takie drogie?

@MakiawelicznyAltruista: w Warszawie / Mazowieckim może i tak. Na wsiach niemożliwe żeby ludzie mieli takie pieniądze w tapczanach chyba że liczyć zakredytowany sprzęt rolniczy i ziemię
  • Odpowiedz