Wpis z mikrobloga

Mój stary to fanatyk Topu Wszech Czasów Trójki. Pół mieszkania z------e winylami, kasetami i starymi rocznikami „Teraz Rocka” najgorsze. Średnio raz w miesiącu ktoś wdepnie w leżące na ziemi r-------e pudełko po CD z koncertówkami Pink Floyd i trzeba wyciągać kawałki plastiku w szpitalu, bo wbijają się w stopę. W swoim dwudziestodwuletnim życiu już z 10 razy byłem na takim zabiegu. Tydzień temu poszedłem na jakieś losowe badania, to baba w rejestracji jak mnie tylko zobaczyła, to kazała buta ściągać xD, bo myślała, że znowu odłamek z „The Wall” w nodze.

Druga połowa mieszkania z------a notatnikami z odręcznie spisywanymi wynikami list przebojów od 1994 roku. Co tydzień ojciec robi objazd po wszystkich antykwariatach i giełdach płytowych w mieście, żeby skompletować wszystkie japońskie wydania Dire Straits. Byłem na tyle głupi, że nauczyłem go w internety, bo myślałem, że trochę pieniędzy zaoszczędzimy, jak sobie włączy Spotify, ale teraz nie dosyć, że dalej kupuje te kompakty, to jeszcze siedzi na jakichś forach dla trójkowych boomerów i kręci gównoburze z innymi kucami o to, czy lepsze jest „Brothers in Arms”, czy „Sultans of Swing”. Potrafi drzeć mordę do monitora albo w---------ć słuchawki za okno, jak ktoś napisze, że dzisiejsza muzyka też jest spoko. Kiedyś ojciec mnie w-----ł, to założyłem tam konto i go trollowałem, pisząc w jego tematach jakieś losowe głupoty, typu BONO TO POZER A U2 GRAJO GUWNO. Matka nie nadążała z parzeniem melisy na uspokojenie. Aha, ma już na forum rangę REDAKTOR NIEDŹWIECKI, za n-------e 10 tysięcy postów.

Jak jest styczeń, to przez tydzień z--------a w kółko to samo. Od jakichś pięciu lat w każdą niedzielę do obiadu muszę słuchać dwudziestominutowych solówek z „Shine On You Crazy Diamond”, a ojciec p------i o zaletach słuchania prawdziwej muzyki z duszą. Jak się dostałem na studia, to stary przez tydzień p-------ł, że to dzięki temu, że wychowałem się na Depeche Mode, bo progresywny rock i syntezatory rozwijają synapsy i mózg mi lepiej pracuje.

Co sylwestra budzi ze swoim znajomym Markiem całą rodzinę o czwartej w nocy, bo hałasują, rozstawiając wzmacniacze, magnetofony szpulowe i kolumny wielkości pralki, żeby nagrywać Top w bezstratnej jakości. Przy jedzeniu zawsze p------i o muzyce i za każdym razem temat schodzi w końcu na dzisiejsze stacje radiowe i autotune, ojciec sam się nakręca i dostaje strasznego bólu d--y durr, kiedyś to byli wokaliści, dzisiaj tylko komputery i beztalencia hurr, robi się przy tym cały czerwony i odchodzi od stołu, klnąc, i idzie czytać biografię Dave'a Gahana, żeby się uspokoić.

W tym roku sam sobie kupił na święta 20 puszek farby w sprayu. Oczywiście do wiosny nie wytrzymał, tylko już wczoraj w nocy poszedł i z-----ł całą elewację naszego bloku. Wymalował wszędzie te swoje motywy – gigantyczny pryzmat Pink Floyd na klatce, czerwona róża z „Violatora” Depeche Mode obok zsypu, a na parterze w-----ł dwumetrowy napis „I STILL HAVEN'T FOUND WHAT I'M LOOKING FOR” i obok sprayem dopisał jebitnymi literami ciekawostkę, że The Edge ma 40 gitar i na każdej używa delay'a. Rano ubrał się w tę swoją wysłużoną ramoneskę, założył okulary przeciwsłoneczne w kształcie muchy i siedział cały dzień na krzesełku turystycznym przed blokiem, podziwiając swoje dzieło i puszczając „Money for Nothing” z boomboxa na cały regulator. Obiad (schabowego) też zjadł patrząc na ten swój ołtarz z farby.

Gdyby mnie na długość ręki dopuścili do wszystkich gitar elektrycznych i syntezatorów w Polsce, tobym wziął i z---------ł.

#pasta #heheszki #topwszechczasow #radio #trojka #polska #muzyka
maczuga_kepuczowa - Mój stary to fanatyk Topu Wszech Czasów Trójki. Pół mieszkania z-...

źródło: 672271324_982365900896146_1550009776792305496_n

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach