Wpis z mikrobloga

Cześć,
mam obecnie Teleelevidenie (głównie na co dzień i do PPV) oraz Trexa (bardziej pod VOD).

I mam takie pytanie: jak to jest możliwe, że na telefonie Teleelevidenie działa płynnie, bez przycinek, a na moim Samsung TV z aplikacją Smart IPTV co jakiś czas się tnie? Muszę wtedy przełączać kanał do przodu i do tyłu, żeby znowu ruszyło. Na telefonie w tej samej sieci nie mam żadnego problemu.

Telewizor jest podłączony do internetu kablem i działa w tej samej sieci co telefon, więc trochę mnie to już zaczyna irytować. Miał ktoś podobny problem i znalazł jakieś rozwiązanie?

Dodam, że playlistę mam wrzuconą przez HTTP (bez „s”), tak jak mi polecano.

Drugie pytanie: gdybym przeszedł z Teleelevidenie na TVTeam, to czy mają tam PPV, np. walki bokserskie albo KSW? Nie mogę u nich znaleźć tej informacji.

Pzdr.

#iptv #teleelevidenie #tvteam #trex
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marlod

@xBARTEXx: Czyli nawet najlepszy tv z android tv jest tylko do odtwarzania obrazu? Nie ma to jak dobry android box .

Samsung nie ma Androida, na c--j się wypowiadasz jak nie masz pojęcia to ja nie wiem.
  • Odpowiedz
@radziuxd: nie na fiut, tylko mówię! Telewizor służy do wyświetlania , jest monitorem , a potrzebuje Boxa. Każdy telewizor ,o ile chce się IPTV i jakieś torrenty ,youtuby itd.
  • Odpowiedz
  • 0
Panowie, wiem, że najprostsze rozwiązanie to kupić boxa, ale chciałbym tego uniknąć.

Właśnie się wprowadziłem do nowego domu i kupiłem 83-calowego potworka OLED. Trafiła się dobra cena, więc się skusiłem. Miałem świadomość, że system w Samsungu nie jest idealny, ale liczyłem, że IPTV ogarnie bez problemu.

Przełączyłem TV z kabla na Wi-Fi, bo czytałem, że karty sieciowe w telewizorach potrafią być słabe i ograniczać przepustowość, ale u mnie praktycznie nic to nie zmieniło.

Najbardziej
tetrarcha9 - Panowie, wiem, że najprostsze rozwiązanie to kupić boxa, ale chciałbym t...

źródło: 20260420_160339

Pobierz
  • Odpowiedz
@tetrarcha9: Dobrze rozumiem, że w tym samym momencie w telefonie wszystko gra dobrze a w tv przycinki? Dopytuje bo na tagu dużo ludzi pisze o tele bardzo kiepsko, że im przycina.
  • Odpowiedz
A ty myslisz ze swiat sie konczy na Samsungu.Sa inne tv na android

@murhaf: no, tylko, że OP pisał, że ma Samsunga

(...) a na moim Samsung TV z aplikacją Smart IPTV co jakiś czas się
  • Odpowiedz
@tetrarcha9: To jest jakiś problem z transkodowaniem tego. Mam to samo na niektórych kanałach na Nvidia Shield TV Pro a na boxie Canal+ co chwile sie pieprzyło. Zobacz czy masz opcje włączenia odtwarzania tunelowego czy coś w ten deseń.
  • Odpowiedz
@tetrarcha9: W takim przypadku to chyba tylko box albo stick (lepszy box, sticka nie widać). Pilotem się nie przejmuj, też mam Samsunga i boxa. Używam jednego pilota, czyli pilota od boxa. Pilota od telewizora używam sporadycznie. Dodatkowy bonus jest taki, że będzie można lepszą aplikację zainstalować (ja mam tivimate).
Jeśli chcesz wypróbować tvteam to dają 3 dni testu gratis, jednak żadnego ppv nie pokazują.
  • Odpowiedz
@tetrarcha9: Jeśli masz taką możliwość to przed zakupem pożycz od kogoś i potestuj, żeby nie było, że pójdziesz w koszty, a problem zostanie. Jeśli chodzi o boxy to wszystko zależy od portfela.
  • Odpowiedz