Wpis z mikrobloga

Planuje zakup opon wielosezonowych (pierwszy raz), które wybrać? #motoryzacja #samochody #opony
kiupik - Planuje zakup opon wielosezonowych (pierwszy raz), które wybrać? #motoryzacj...

źródło: IMG_3537

Pobierz

Które opony?

• 95T XL Vector 4S G3 GOODYEAR 14.8% (8)
  • Continental ALLSEASONCONTACT 2 35.2% (19)
  • Michelin CROSSCLIMATE 2 50.0% (27)

Oddanych głosów: 54

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@niegwynebleid: jest milion opinii, Michelin to nie jest wyznacznik według większości osób. Jedni chwalą bardziej Continental a inni bardziej GoodYear, więc warto zasięgnąć opinii ludu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kiupik: kupowanie crossclimatów to tak jak kupowanie bochenka chleba za 30zł zamiast za 4-8zł gdzie są takie same a niekiedy taki bochenek za 4zł będzie lepszy.

Dębica Navigator 3
Uniroyal Allseason expert 3

conti też będzie dobry, ale czy wart takich pieniędzy? moim zdaniem nie.
  • Odpowiedz
@Argonzz: nie zgodzę się, goodride to akurat jeden z gorszych chińczyków, a jeździłem na większości.
jak chińczyk, to zawsze będzie na czymś kompromis, głównie na żywotności i moim zdaniem warto dopłacić do nie chińczyka, ale polecić można Triangle, Tracmaxy, ewentualnie jeszcze Sailuny i Austony, ale raczej ograniczałbym się do tych dwóch pierwszych jak już musi być chińczyk.
  • Odpowiedz
@kiupik: jeśli jesteś kierowcą który umie i lubi jeździć, mam na myśli to że na ograniczeniu do 50 jedziesz 70, wyprzedzasz lewym, umiesz dynamicznie ruszyć spod świateł, to będziesz żałował że to g---o założyłeś. Miałem sytuacje że serwis przez przypadek założył mi wielosezon i to jakieś premium sztos, a czułem się jakbym jeździł na plastkowych kołach (było 15 stc i sucho). To g---o polecam dziadkom i p----m co jeżdżą przepisowo
  • Odpowiedz