Wpis z mikrobloga

Mam takie pomieszczenie poboczne w stodole osobne gdzie kiedyś była obora a teraz chciałbym zrobić sobie magazyn i zastanawiają mnie te podłużne pęknięcia na suficie (nad tym pomieszczeniem jest taki "strych" na który mozna wejsc po drabinie ze stodoły). I pytanie brzmi, czy to jest jakoś szczególnie niebezpieczny objaw, czy po prostu moge skuć ten tynk stary i otynkować na nowo i się tym nie przejmować, czy może zrobić jakieś podpory tego sufitu w pomieszczeniu?
#remontujzwykopem #budujzwykopem #remont #pytanie
cotusiewpisuje - Mam takie pomieszczenie poboczne w stodole osobne gdzie kiedyś była ...

źródło: 325d9d39-65ef-4465-9830-cc17bae0808a

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cotusiewpisuje: pewnie belki stalowe, tynk się ich nie chce trzymać i pęka, nawet jak skujesz to nowy pęknie. Możesz usunąć co luźne i naprawić a na wierzch dać klej i siatkę do styropianu to nie powinno wychodzić
  • Odpowiedz
@darek-jg: a jeszcze jedno pytanko, jeśli tam na ścianach zaprawa między cegłami jest baardzo krucha doslownie jak piasek ją mozna wydłubywać, to lepiej jej troche wygrzebać stamtad i nawciskać w te miejsca od nowa zaprawy cementowo wapiennej i dopiero potem obrzutka i tynk?
  • Odpowiedz
@darek-jg: no w sumie to też wolałbym od razu obrzutke jesli to nie będzie jakimś problemem, jeszcze spytam dla pewności innych jak by zrobili, jak większość tak powie to dam od razu te obrzutke, dzięki
  • Odpowiedz