Wpis z mikrobloga

Siemka. Rozważam kupno "bliźniaka", w którym nie daje mi spokoju układ salonu z aneksem kuchennym. Salon z aneksem mają łącznie 27,65m.
Na rzucie widać, że ilość blatu roboczego jest mizerna i jedynym rozwiązaniem tego problemu byłaby jakaś wyspa, na którą nie wiem, czy jest tutaj miejsce. Ogólnie wydaje mi się ten salon taki przyciasnawy z kanapą prawie "w telewizorze". Teleiwzor byłby na ścianie, która łączy salon z pokojem. Nie mam żadnych znajomych, którzy mieszkają w czymś podobnym, a sam całe życie mieszkałem ciasnym mieszkaniu i nie umiem tego ocenić tak "z góry".
zburzenie ścianki, żeby przedłużyć salon nie wchodzi w grę, bo zależy mi na tym czwartym pokoiku.

Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek opinie !

#blizniak #dom
Heidi12 - Siemka. Rozważam kupno "bliźniaka", w którym nie daje mi spokoju układ salo...

źródło: Zrzut ekranu 2026-04-17 222010

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Heidi12: ja to bym tu pojechał z kuchnią pod oknem aż do przeciwległej ściany, a jadalnię zrobił w formie wyspy. Nie masz jakiegoś projektu z wymiarami? Z tego ciężko oszacować realną ilość miejsca, a te rzuty mebli to z rzeczywistością zazwyczaj niewiele mają wspólnego.
  • Odpowiedz
@Heidi12 na cholerę tyle klitek a normalnej kuchni nie ma. Jak będziesz mieć wymiary to polecam projektantów wnętrz, raz dwa ci powiedzą co można tak upchnąć a co nie.
  • Odpowiedz
@Heidi12: Ewidentnie projekt pod kogoś, kto jedzie na cateringu albo stołuje się na mieście. 4 pokoje sugerowałyby rodzinę minimum 2+2, a kuchnia jak w kawalerce. Na upartego wzdłuż walnąć wyspę, a w rogu gdzie jadalnia zrobić zabudowę pełną na szafki kuchenne. Od strony salonu przy wyspie dodatkowy niższy blat zamiast stołu jadalnianego, albo wyspa z szerokim blatem i hokery. W salonie sofa w stronę pokoju i tv na ścianie, ale
  • Odpowiedz