Wpis z mikrobloga

#perfumy Znacie coś w klimatach Dior Homme Cologne, ale żeby dobiło chociaż do tych 4 godzin? Mam odlewkę Citrus Cedro, niestety zapach ewakuuje się z mojej skóry przed uplywem dwóch godzin ( ͡° ʖ̯ ͡°) chociaż sam zapach bardzo fajny. Jimmy Choo Ice Man wąchałem kiedyś i nie zrobił na mnie dobrego wrażenia
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Manekkin: Na temat świeżych cytrusowych perfum i tego jak ich budowa przekłada się na trwałość i projekcję pisałem tutaj https://wykop.pl/wpis/85762291/perfumy-cos-podobnego-do-aqua-di-parma-ale-z-wieks#294906175
@markaron +6
coś podobnego do Aqua Di Parma ale z większą trwałością?

@curiousboi: @Omniscient już wyłożył clue problemu. AdP w swoich perfumach mocno skupia się na dokładnym i naturalnym odwzorowaniu konkretnego zapachu. Np Bergamotto di Calabria czy Mandarino di Sicilia to najbardziej realistyczne odworowania zapachu bergamotki i mandarynki
  • Odpowiedz
@Manekkin: od pewnego czasu w kwestii zamiennika dla DHC sięgam po zarowe wynalazki. Obecnie Vibrant Leather Summer Breeze. DHC z dorzuconymi niuansami z Imagination, bo ... w zasadzie nie wiem, dlaczego, ale dorzucili tam herbatę i neroli. Czy to wybitny zamiennik? Nie wiem, ale mi się nosi świetnie. Cena na plus. Jeśli chcę pachnieć dobrze, ale neutralnie, sięgam po te perfumy. Trwałość? Bardzo różnie. 8h w robocie? Przy odpowiedniej aplikacji,
  • Odpowiedz
@Manekkin: z rzeczy które realnie są w klimacie DHC (konotacje z rześką cytryną, lemoniadą itp.), chyba Allure Homme Sport Cologne trzyma najlepiej, choć to trochę bardziej gorzkie cytrusy niż DHC. nadal nie jest to mocarz, ale uczciwie trzyma jak na takiego cytrusowego letniaka
  • Odpowiedz
@Manekkin: El Ganso After Game jest bardzo podobny, miałem kiedyś flakon ale już nie pamiętam czy te 4 godziny wytrzymał. Jak coś to często w hebe stoi do testów.

A tak jak pisał @lysowsky Summer Breeze mimo, że już trochę bardziej się różni od DHC to świetnie się nosi i wg mnie spokojnie te 6 godzin projektuje.
  • Odpowiedz
  • 0
@bersking: no Chanel trzyma, ale mam oba bo też szukałem czegoś na wzór DHC i to kompletnie różne zapachy, postawiłbym je obok siebie jedynie w sytuacji ,że to letniak i to letniak..
  • Odpowiedz