Aktywne Wpisy

tesknilam_ +12
Irytuje mnie gadanie niektórych marihuaniarzy o tym, że buch to samo dobro i remedium na wszystko. Nie twierdze, ze nie ma jakichs pozytywnych skutkow, ze nie powinna byc dostepna medycznie. Jednak jak patrzylam na ludzi ktorzy jaraja tyle co piją panowie pod sklepem a twierdzili że wszystko jest spoko, to wątpliwa jest ta całkowita nieszkodliwość zioła.
Juz nawet slyszalam, ze leki psychotropowe to syf i uzależniają i jak juz to powinnam jarać
Juz nawet slyszalam, ze leki psychotropowe to syf i uzależniają i jak juz to powinnam jarać

#raportzpanstwasrodka nieletnia nałożnicą spoconego została matką, serdecznie gratulujemy. Tajemnica rozwiązana, dlaczego kopnęła w cztery litery palmowego i zniknęła ¯\(ツ)/¯
źródło: IMG_5838
Pobierz

Tytuł:
WejścieAutor:
Stefan HertmansGatunek:
literatura pięknaOcena:
6/10ISBN:
9788367515832Tłumacz:
Alicja OczkoWydawnictwo:
ArtRageLiczba stron:
386Fabularyzowana historia, w której od fascynacji podupadającym, starym domiszczem, w równie zapomnianej gandawskiej uliczce, autor przechodzi przez jego zakup, aż po poznanie i spisanie historii wcześniejszych lokatorów.
Losy Willema Verhulsta to życiorys człowieka uwikłanego w politykę i Historię. Mamy tu sporo o życiu kolaboranta, ale równie wiele, jak nie więcej, o skomplikowanej sytuacji etnicznej w Belgii, z której do tej pory nie zdawałam sobie sprawy.
Problemem w odbiorze książki nie była tematyka, a wykonanie. Sposób prowadzenia narracji był dla mnie przyciężki i rozwleczony.
Książka raczej dla wytrwałych niż dla czystej przyjemności z lektury.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #literaturapieknabookmeter
źródło: 1143139-170x243
Pobierz