Wpis z mikrobloga

Gotowi na ceny mieszkań na poziomie Berlina w RZESZOWIE xD? 22 000 PLN, DWADZIEŚCIA DWA TYSIĄCE ZŁOTYCH za metr w mieście ledwo 180k bez roboty, dużych korpo i do tego za krzywą klite na pierwszym piętrze.

Zmieniam zdanie. Największymi szkodnikami nie są deweloperzy tylko przygłupy gotowe zapłacić takie pieniądze za takie g---o.

Deweloper niedługo po publikacji ukrył ceny, ale wystarczy zmienić CSS.

Link do oferty: https://citydevelopment.pl/hetmanska-city-park/mieszkanie-inwestycyjne-na-sprzedaz-rzeszow/

#rzeszow #nieruchomosci
Gleacher - Gotowi na ceny mieszkań na poziomie Berlina w RZESZOWIE xD? 22 000 PLN, DW...

źródło: japierd

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gleacher: deweloperów w Rzeszowie ogólnie popierdzieliło, spójrz chociażby na Olszynki park, może ceny mieszkań nie są przystępne dla mieszkańców miasta ale za to tą cytadelę, wierzę babilońską widać z kilkunastu kilometrów po za Rzeszowie, a zaznaczę że okolice Rzeszowa są dosyć górzyste xD
  • Odpowiedz
  • 0
@kacappylon: Z wieżą babilońską(spodobało mi się xD) mam mieszane odczucia, sam się poważnie zastanawiałem nad kupieniem tam mieszkania, ale już miałem okazję mieszkać w ścisłym centrum i nigdy tego nie powtórzę. Ogromny time sink przy dojazdach gdziekolwiek. Ale... jest to najwyższy mieszkalny budynek w Polsce, do tego zaraz obok zamku, jestem w stanie zrozumieć wyższe ceny.

Ale to xD Kolejne bloczysko i kloc, dodatkowo przy stadionie(żużel + gała), przy którym
  • Odpowiedz
Deweloper niedługo po publikacji ukrył ceny

@Gleacher: z automatu powinna być w takich przypadkach nakładana kara administracyjna w wysokości 5% kosztów inwestycji to by nawet tygodnia nie potrzeba i deweloperzy by chodzili jak w zegarku.
  • Odpowiedz
w mieście ledwo 180k bez roboty, dużych korpo

@Gleacher: Boeing to nie jest duże korpo? Pratt&Whitney? MTU Aero Engines? Barnes aerospace? w rzeszowie firm awiacyjnych jest nawalone jak żabek na nowym osiedlu
  • Odpowiedz
@Gleacher: Naprawdę dziwię się ludziom, że biorą kredyt na całe życie tylko po to, żeby mieszkać w klatce, bo to prestiżowy blok / osiedle jest.
Zresztą u mnie nie lepiej, bo na moim osiedlu za 53 m² deweloper śpiewa 624 tysiące, podczas gdy na obrzeżach miasta bliźniak 62 m² (jedno mieszkanie na górze, drugie na dole) kosztuje 489 tysięcy z miejscem postojowym w cenie.

Także jak kto woli.
  • Odpowiedz
  • 14
@coo84: I jakie są płace w tych firmach? Takie, żeby kupować 18 metrów za 450k?

Edit: Masz rację, że mi to wytknąłeś bo korpo są, ale roboty za dobre pieniądze to tutaj ze świecą szukac.
  • Odpowiedz
@Gleacher: dużo płacą, firmy muszą konkurować między sobą żeby zdobyć pracownika bo się wszystkie zleciały do jednego miejsca, politechnika rzeszowska szkoli branżowo, nie tak daleko jest dęblin, jest mielec. Podkarpacie stało się zagłębiem lotniczym, przyszedł za tym wielki pieniądz to i ceny mieszkań wywaliło w kosmos.
  • Odpowiedz