Wpis z mikrobloga

#amica #gielda
Do nowej chałupy kupiłem dwa lata i 3 tygodnie temu AGD do kuchni firmy Amica chociaż żona chciała innej firmy, no ale ubzdurałem sobie że trzeba wspierać polską przedsiębiorczość. Piekarnik, mikrofalę, zmywarkę i płytę, lodówka na szczęście z tej firmy mi nie pasowała. W piekarniku 3 miesiące przed końcem gwarancji spaliła się grzałka, pewnie by się spaliła zaraz po gwarancji ale żona piecze ponadprzeciętnie dużo, a dzisiaj 3 tygodnie po gwarancji ducha wyzionęła pompa zmywarki.
Pralki, lodówki, suszarki, tv mam samsunga, ponad 10 lat mają i serwisu nie widziały.
Oświadczam że ostatni raz kupiłem to g---o, pozdrawiam akcjonariuszy firmy AMICA
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a dzisiaj 3 tygodnie po gwarancji ducha wyzionęła pompa zmywarki

@KalifPL: To można jeszcze próbować wyprostować. Na zgłoszenie wady z tytułu rękojmi masz 1 rok od czasu jej wykrycia. Nie ma znaczenia, że minęło już 2 lata od zakupu. Nawet jak minęło 23 miesiące, to dalej masz rok czasu na zgłoszenie wady u sprzedawcy. (tylko musisz zaznaczyć, że usterka wystąpiła przed wygaśnięciem odpowiedzialności sprzedawcy). Będzie to trudniejsza przeprawa niż normalny
  • Odpowiedz
mam samsunga

@KalifPL: niedawno pralka rodziców padła po 28mc a mało piorą
panel sterujacy 700zł za jeden z podstawowych modeli :)
Po nastu latach wymienili Amikę bo plastik zżółkł i zaczynało wołać łożysko.
  • Odpowiedz
@KalifPL: współczuję, że się złapałeś na amice. Moja siostra tak samo uparła się na Amice i problem identyczny. Sprzęt lekko ponad dwa lata i już jej siły do tego cholerstwa brakuje. Jak nie jakieś problemy ze zmywarką to z piekarnikiem i tak w kółko
  • Odpowiedz