Aktywne Wpisy

jakuba94 +135
118 258 + 1 319 = 119 577
J----y wygral to!
1300 km pięknej przygody pełnej intryg, zdrad i egzekucji.
Intrygi - niektórzy zawodnicy chcieli żebym uwierzył że są moimi kolegami. 1000 km wspólnej jazdy, pomoc w nocy, rozmowy przez pierwsze 2 dni tylko po to aby w momencie w którym mogliby najwięcej pomóc zostawić mnie po środku niczego.
Zdrady - koło 1000 km zaczęło mnie bardzo boleć prawe udo i miałem uczucie jakby mi coś
J----y wygral to!
1300 km pięknej przygody pełnej intryg, zdrad i egzekucji.
Intrygi - niektórzy zawodnicy chcieli żebym uwierzył że są moimi kolegami. 1000 km wspólnej jazdy, pomoc w nocy, rozmowy przez pierwsze 2 dni tylko po to aby w momencie w którym mogliby najwięcej pomóc zostawić mnie po środku niczego.
Zdrady - koło 1000 km zaczęło mnie bardzo boleć prawe udo i miałem uczucie jakby mi coś
źródło: IMG_8946
Pobierz

![100 pogryzień dziennie. Cena ludzkiej nieodpowiedzialności. [DOKUMENT]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/21dfd94dee7249986d62059a650cf2b4d96aafa36b4b32f201519873b9ee43ce,q80.jpg)

Piszę ten list jako czytelnik, który z coraz większym niepokojem obserwuje to, co dzieje się pod waszymi postami w mediach społecznościowych. Za każdym razem, gdy temat dotyczy Ukraińców, migrantów lub jakiejkolwiek grupy, wobec której w Polsce łatwo wzniecić niechęć - sekcje komentarzy zamieniają się w ściek. Nienawiść, dehumanizacja, nawoływanie do przemocy, powielanie kłamstw. To nie są pojedyncze incydenty. To codziennośc. Choć autorami obrzydliwych słów są użytkownicy, to przestrzeń w której one funkcjonują, należy do was
Algorytm karmi się nienawiścią, a wy mu na to pozwalacie
Wiemy, jak działają media społecznościowe. Agresywne komentarze generują emocje, emocje generują odpowiedzi, a to wszystko buduje zasięgi i wasze zyski. Obecna sytuacja to patologia, w której media głównego nurtu stają się gospodarzami internetowych igrzysk śmierci. Brak moderacji, brak usuwania komentarzy nawołujących do przemocy i brak blokowania recydywistów hejtu to nie jest neutralność, to nie wolność słowa, to ciche przyzwolenie. Wolność słowa nie oznacza wolności do linczu, który codziennie odbywa się na waszych stronach.
Dlatego apeluję:
- Zacznijcie moderować komentarze. Jeśli nie macie zasobów, by ich pilnować, wyłączcie możliwość komentowania. Komentarze odmawiające ludziom godności ze względu na narodowość czy pochodzenie powinny znikać natychmiast.
- blokujcie konta, które notorycznie przekraczają granice, lub które są stworzone wyłącznie do tego. Macie przecież wgląd w historię.
Wasze redakcje mają realny wpływ na to, jak wygląda debata publiczna w Polsce. Przestańcie zasłaniać sobie oczy papierkiem z królem na jad wylewający się z waszych stron w socjal mediach. Nie budujcie swojej potęgi na najgorszych ludzkich instynktach. Pokażcie, że polskie media stać na standardy, które stawiają człowieka ponad algorytmem. Jeśli nie chcecie sprzątać, musicie zacząć się brudzić razem z nami.
Codzienny konsument mediów społecznościowych, nikt, użytkownik portalu wykop.pl - Neobychno.
źródło: ht
Pobierzalgorytmy fb celowo wyświetlają ludziom to co chą zobaczyć
jak ktoś będzie się na messengerze żalił że wyzywają ją od grubasów to FB będzie celowo podsycał komentarze o byciu grubym
ZUCKERBERG TO J----E WCIELENIE GOEBELSA I STALINA 21 WIEKU
obrzydliwy człowiek
17 plusów i główna, no nikt tego politycznego gówna nie promuje, a na wykopie nie ma faworyzownia politycznych trolli.
@motvik: To nie jego propagandowy wysryw moderacja przypięła na główną.
Jest kompletny prawie ban na informacje, nikt nie wie co tam się dzieje ( Ukraina). Sprzedawane jest info bez żadnej werryfikacji jednej strony.
Temat drugi - niechęć do Ukraińców. Nie znam ani jednej osoby ze swojego otoczenia pałająca czymkolwiek pozytywnym w stosunku do Ukraińców. Albo stosunek jest kompletnie obojętny, albo negatywny
Rozumiem że należy moderować wypowiedzi nawołujące bezpośrednio do przemocy, czy bezpośrednie groźby karalne.
"Moderować" to w dzisiejszych czasach zaczyna znaczyć "usuwać opinie i obserwacje których nie lubię".
Może się wydawać, że te starsze grażynki z kwiatkami w tle udostępniające na swoich wallach zbiórki na chore dzieci to legit profile ale pattern jest zawsze taki sam. Piszą krótkie 1-2 zdaniowe komentarze które wzbudzają emocje i nigdy nie odpisują na argumenty innych użytkowników. Wg. różnych statystyk 20-50% komentarzy