Wpis z mikrobloga

Pod płaszczykiem nowoczesności i szybszych zakupów daliśmy sobie wmówić, że kasy samoobsługowe są super. Są super, ale dla korporacji. Wystarczy zatrudnić jedną osobę na 8 kas samoobsługowych, a międzyczasie jeszcze skoczy towar wyłożyć.
W krajach Europy Południowej ze świecą szukać takich wynalazków. Tam ludzie wiedzą, że robota musi być. Dla człowieka, a nie dla robota.
Jeszcze wszystkim nam się za to oberwie.

#lidl #biedronka #zakupy #niepopularnaopinia
niekceszmnie - Pod płaszczykiem nowoczesności i szybszych zakupów daliśmy sobie wmówi...

źródło: IMG_7283

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niekceszmnie: a dla mnie te kasy są super i nikt mi tego nie wmówił. Wolę sam zeskanować towary niż stać 10 minut w kolejce do kasy. W dodatku wyraźniej widać wszystkie ceny niż na tych małych p--------h przy normalnych kasach. Od razu wiesz czy sklep cię robi w ch*ja albo czy promocja weszła.
  • Odpowiedz
@niekceszmnie: tylko w biedronce ilość osób pracujących w sklepie zależy od obrotów, więc tam nikogo więcej nie zatrudnią nawet jakby stały kolejki. Kasa samoobsługowa to krótsze stanie w kolejce.
  • Odpowiedz
@pepedros: @Qullion to ze sa kolejki to wina korporacji ze oszczędzają na pracownikach. Teraz oszczędzają również, ale sami sobie kasujecie i nie narzekacie.
W takiej np. Hiszpanii nigdy nie czekam dłużej niż minutę na swoją kolej przy kasie z pracownikiem, bo tych kas jest po prostu dużo.
  • Odpowiedz
@niekceszmnie kasy samoobsługowe to najlepsze co mogli wprowadzić. Bez nich potrafiłem zmarnować kwadrans w kolejce, a często i więcej, bo najlepiej pasuje mi robić zakupy w godzinach szczytu, gdzir sklep pęka w szwach.

Jakoś skasowanie produktów nie stanowi dla mnie żadnego problemu i nie czuję się wykorzystywany przez dyskont. Rach ciach i zakupy w torbie, bez tego czekania w otoczeniu tych wszystkich ludzi, którzy często nie pachną zbyt przyjemnie.

W środku
  • Odpowiedz
a dla mnie te kasy są super i nikt mi tego nie wmówił. Wolę sam zeskanować towary niż stać 10 minut w kolejce do kasy.

@pepedros: To jest prawda. Jak masz 2-3 zwłaszcza to dużo wygodniej jest iść na samoobsługę jak stać zazwyczaj wśród starych bab głownie narzekających, że jest za mało kas i muszą stać minutę w kolejce do kasy bo wiadomo tym na emeryturze zawsze się najbardziej śpieszy.
  • Odpowiedz