Wpis z mikrobloga

@anomaly_: Bzdury opowiadasz o Turathi Blue (za te pieniądze) byś się zdziwił ile razy dostałem w pracy komplementy. Nie każda osoba z którą się zetkniesz ma wprawiony nos i odróżni chemola od tych "świetnych sadników" jak np. w Vibrato który kosztuje krocie przy TB a zarazem nie jest wart tych pieniędzy. To, że Ty jesteś w temacie nie znaczy, że każdy zwykły szary człowiek to doceni. Niejednokrotnie dostawałem pochwały za
  • Odpowiedz
To, że Ty jesteś w temacie nie znaczy, że każdy zwykły szary człowiek to doceni

@andre3000: dziewczyna też stwierdziła że śmierdziuch xd Zresztą napisałem że może w powietrzu jest inna sytuacja, co nie zmienia faktu że nie da się tego nosić i nie rozumiem hajpu na to DNA. Chemolowe jest dla mnie całe DNA włącznie z Turathi, które jest chemolem^2 (°°
  • Odpowiedz
@Mkkr: Tak, Calone i nuty wodne, na niektórych typach skóry śmierdzą. Nie wiem czy L'Immensite posiada molekułę Calone, ale z pewnością posiada podobne, odpowiadające za świeży, morski, lekko słony zapach.

Pisałeś o jajku, więc tu masz listę perfum które zawierają Calone i możesz sprawdzić czy w przypadku takiego AdG też twoja skóra będzie tak reagować :) https://www.reddit.com/r/fragrance/comments/11pu21l/calone_fragrance_list_to_avoid_those_that_cause/

Co do tego że raz go czułeś raz nie, to ja winiłbym Ambroksan,
  • Odpowiedz
@markaron: Dzięki za objaśnienie. Co ciekawe ADG to jeden z moich ulubionych zapachów i tam tego nie czuje . Czułem tylko przy Profondo który też jest tam wymieniony a le zdecydowanie mniej niż przy LV.
  • Odpowiedz
@Mkkr: Może kwestia producenta, generalnie oryginalną jest Calone 1951 wyprodukowana przez Firmenich, ale są alternatywy takie jak Cascalone czy Calypsone, które mają delikatnie inny profil zapachowy. Więc albo w LV jest inna molekuła odpowiadająca za nuty wodne która nie gra z Twoją skórą, większego/mniejszego stężenia molekuły w perfumach albo jest to jakaś kombinacja jeszcze innych czynników. Zwłaszcza że nuta zapachowa != aroma molekuła - nutę wodną można osiągnąć poprzez zmieszanie
  • Odpowiedz
@michalkichal123: ale mam farta, ze nie znosze ani immensite, ani turathi, ani tygara (ktory jest najmniejszym zlem) i nie musze nawet sprawdzać reszty bo w ogóle jestem przeciwnikiem tego całego nurtu w perfumach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz