Wpis z mikrobloga

#clairobscure #gry #konsole #expedition33
Chyba nie rozumiem hype na tę grę. Prolog mnie kupił, walka jest kompetentna, fabuła wciąga, wszystko działa ale nie ma tutaj nic nowego. UI wprost z persony, brak praktycznie jakichkolwiek zadań pobocznych, jedyne zagadki to jumpingpuzzle. To ma być najlepsza gra roku 2025 a tym bardziej najlepszy RPG? Wygląda słabo to, ale dokończę tę grę. Ja bym dał solidne 8/10 bo jednak jest to gra dopracowana ale oprócz fabuły na wskroś wtórna.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JanTrajbal2: z tą grą roku? Zbyt mało gram w różne gry, żeby powiedzieć czy nie było nic lepszego. Faktem, że w krótkich sesjach gra się w to świetnie, system walki jest fantastyczny, muzyka jest dziełem sztuki, graficznie wygląda fajnie, fabuła jest bardzo dobra, ale nie świetna trochę taka infantylna. Grze brakuje tego czegoś. Skończył mi się gamepass więc pewnie jej nie skończę i jakoś przyznam, że nie odczuwam tęsknoty. Może
  • Odpowiedz
@JanTrajbal2: ludzie którzy nie mieli nigdy kontaktu z nintedno i paper mario mało się nie zesrali krzycząc jaka ta gra jest innowacyjna xD
Muzyka jest zabawna, bo jest bardzo dobra ale tam lecą spoilery, dla mnie żaden problem ale niektórych może to zdenerwować. Ogólnie to przerost formy nad treścią i wygląda to jak promo filmu the game (film już zapowiedzieli).
  • Odpowiedz