Kuzyn zaprosił nas na komunię syna. Ewidentnie liczą na jakieś fajne prezenty i nawet moi rodzice pchają mi do głowy narrację, że powinienem dać coś dużego. Mógłbym ale dużo ciekawsze wydaje mi się danie wyłącznie kartki lub srebrnej płaskorzeźby na pamiątkę komunii świętej (。◕‿‿◕。)
Dlaczego?
Cała rodzinka od strony kuzyna jest cholernie wierząca. Ciotka była w toruniu na urodzinach radia maryja (。◕‿‿◕。). Ale przede wszystkim kilka lat temu ostro truli mi nad głową że nie chrzciłem dzieci.
Więc czy komunia to miejsce na prezenty? Czy nie chodzi o sam sakrament? ( ͡~ ͜ʖ͡°)
Odpuść dziecku żal do jego rodziców i daj coś ok. Nie wiem co teraz jest fajnego, ale ja bym dał mu jakąś fajną klawiaturę GAMINGOWĄ i myszkę GAMINGOWĄ np. Nikt raczej tego prezentu nie powtórzy, a chłopu na 100 % to się do czegoś przyda typu jakaś fajna gra @Grzesiok:
@Grzesiok: Ja już starej daty, to bywam rozsądny. Wczoraj jakiś pomylony rycerzyk mi zarzucił tu, żebym mu pokazał, że ja komuś pomogłem, więc żartobliwie @tomwick55 biorę Ciebie na świadka;) Poważnie sam ileś razy miałem problem, że idę np. na wesele do córki ludzi co gdzieś w relacje rodzinne byli kiepscy, ale ogarniałem to w głowie tak, że co 19-latka wychodząca za mąż za jakiegoś 33-latka winna, że jej 40
@Grzesiok: Rodzina rodziną, ale pamiętaj, że prezent dajesz dzeciakowi, nie jego rodzicom. Jeśli masz jakąś sympatię do niego, to cash w kopercie, do kieszonki dzieciaka. Jeśli nie to wal od razu limitowana edycja Nowego Testamentu z autografem
@Grzesiok: Polecam nietuzinkowy prezent. Gra planszowa "Przyjaciele Święci". Niby gra, coś ciekawego, a tak naprawdę nauka życiorysów osób wyniesionych na ołtarze ( ͡°͜ʖ͡°)
@Grzesiok: Ten dzieciak i tak ma już mega przewalone z takimi rodzicami. Dałabym mu jakąś zabawkę (zapytaj co chce), bo hajs to nie wiadomo na co pójdzie xd
Kuzyn zaprosił nas na komunię syna. Ewidentnie liczą na jakieś fajne prezenty i nawet moi rodzice pchają mi do głowy narrację, że powinienem dać coś dużego. Mógłbym ale dużo ciekawsze wydaje mi się danie wyłącznie kartki lub srebrnej płaskorzeźby na pamiątkę komunii świętej (。◕‿‿◕。)
Dlaczego?
Cała rodzinka od strony kuzyna jest cholernie wierząca. Ciotka była w toruniu na urodzinach radia maryja (。◕‿‿◕。). Ale przede wszystkim kilka lat temu ostro truli mi nad głową że nie chrzciłem dzieci.
Więc czy komunia to miejsce na prezenty? Czy nie chodzi o sam sakrament? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
#prezent #kosciol #heheszki #prezenty #pytanie #dzieci #bekazprawakow #bekazkatoli #polska #pieniadze
źródło: web3-limuzyna-komunia-koc59bcic3b3c582
PobierzCo zrobić?
@Grzesiok:
Nieoficjalnie wcisnij mu od wujka siano, alw tak zeby starzy nie widzieli i oowiedz ze to tajemnica.
Pojezdzisz rodzinie na ichxreligijnosci, a mlody zapamieta wujka jako swojego chlopa.
@Grzesiok: a tobie chodziło o sakrament?
@Sylwiusz_89 E eeee kolegoooo. Kto to widział dawać na wykopie rozsądne rekomendacje :)
@hpiotrekh: Ja nie byłem wychowany w tak katolicki sposób więc to normalne, że zwyciężył szatan zwany wieża HiFi, hajs na konkuter i rower
@Grzesiok: karton klapowy jest w miarę spory i stosunkowo tani.
źródło: image
PobierzGra planszowa "Przyjaciele Święci". Niby gra, coś ciekawego, a tak naprawdę nauka życiorysów osób wyniesionych na ołtarze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
A tak na serio to nie ma co sie wyżywać na dzieciaku za głupotę rodziców ¯\(ツ)/¯
Kup cos fajnego, ale w granicach rozsądku.