Wpis z mikrobloga

@jmuhha: co innego jak ktoś żyje w takim domu z rodziną a co innego jak ktoś postawi taka chałupę a później szczury i bezdomni się ganiają po korytarzach ( ͡º ͜ʖ͡º)
Miałem kiedyś we wsi chłopa co o-----ł sobie 3 piętrowy "bok" rodzinny, za dolary z juesej.
Rodzice mu umarli, baba zostawiła, a dzieci poszły na swoje - ostatecznie nikt tam nigdy nie zamieszkał ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 15
@jmuhha: odziedziczyli i żyją. Sami narzekają na te kostki bo nie ustawne itp.. większości nie stać na wyprowadzkę, za cenę takiego domu nie kupisz w mieście mieszkania, bo często leżą na obrzeżach gdzie powoli nic niema.
  • Odpowiedz
@jmuhha: skoro tu jest pełnoprawne piętro, a nie poddasze, to raczej na zdjęciu będzie metraż większy niż 150m2. Weź dom, dołóż do niego siłownię, biuro na pracę zdalną, małe garderoby i nagle się okaże, że na salon zostanie 15m2. Ludzie mają różne wymagania, duży dom na pewno się nie zaczyna od 150m2.
  • Odpowiedz
@jmuhha: Sypialnia dla rodziców, pokój dla dziecka, pokój dla drugiego dziecka, dwa pokoje do pracy zdalnej (jeśli oboje pracują zdalnie), pokój na własne hobby, salon i już miejsca brakuje...
  • Odpowiedz
  • 46
150m to moloch? xD widac chow klatkowy w miastach wyryl nowe standardy juz odpowiednio w glowach gojom

@gerwazy-oko:
Moi rodzice zrobili dom z myślą o nas na 220 m2 i teraz zostali tam sami. I ta powierzchnia ich wykańcza jeśli idzie o utrzymanie czystkosci i koszty. Dlatego uwazam, że przy rodzinach ktore dziś są, czyli najczesciej 2+1, a po wychowaniu zostajecie sami, to nawet 150 jest zbyt dużo. Mowa o
  • Odpowiedz
@jmuhha: Jestem chłopak z bloku. Od 2018 mieszkam w 200mkw i szczerze nienawidzę tego domu, kombinuję jak s--------ć, tylko żony nie mogę przekonać, ale ona od zawsze w domach mieszkała i dla niej mieszkanie to klitka i kurnik.

To jest jakaś p--------a udręka, jak muszę iść do pralni taki kawał. Jak siedzę na górze a chce mi się zjeść i muszę z---------ć na dół. Jak siedzę na dole a coś
  • Odpowiedz
@jmuhha: 150 metrów to: na dole salon, kuchnia, kotłownia/pralnia, łazienka, gabinet. Na piętrze 3 sypialnie + siłownia/garderoba. To nie jest luksus, to standard bez wydziwień.
A na zdjęciu dom budowany dziesiątki lat temu, kiedy rodziny były jeszcze większe, albo i wielopokoleniowe.
  • Odpowiedz