Aktywne Wpisy

Codon +137
#gielda #portfelgrubasa nowe ATH w USD, Nvidie wywaliło poza ekran top zysków, co tu się odwala to ja już nie mam pojęcia.
Mój nowy piesek to straszny żarłok, ale z portfelem ostatnio nawet nie ma szans.
Trochę się obawiam, że powoli wchodzimy w przegrzanie hossy i pewnie najpierw zobaczę 1.5M, niż 2M, ale pozostaję optymistą.
Mój nowy piesek to straszny żarłok, ale z portfelem ostatnio nawet nie ma szans.
Trochę się obawiam, że powoli wchodzimy w przegrzanie hossy i pewnie najpierw zobaczę 1.5M, niż 2M, ale pozostaję optymistą.
źródło: IMG_0156
Pobierz
RiverStar +5

Strzal ostrzegawczy byl, strzaly w nogi byly - wszystko zgodnie z prawem uzycia broni. A ze nie powstrzymalo to patusa z kastetem to juz trza bylo strzelac inaczej - wzorowe
https://www.fakt.pl/wydarzenia/sosnowiec-nowe-fakty-w-sprawie-smierci-marcina-mizi/hb7n1c8
"Sprawa ma już 10 tomów akt, przesłuchano kilkunastu świadków i wciąż nie wiadomo, kto zaatakował dorosłego mężczyznę. Kto go kopał, gdy leżał bez tchu." "Jesteśmy pokrzywdzeni, a traktowani jakbyśmy to my
Jak widać lata lecą, a w Polsce dalej to samo
@gorzki99: proszę o informację gdzie w prawie jest strzał ostrzegawczy i w nogi
"Art. 6. 1. Środków przymusu bezpośredniego używa się lub wykorzystuje się je w sposób niezbędny do osiągnięcia celów tego użycia lub wykorzystania, proporcjonalnie do stopnia zagrożenia, wybierając środek o możliwie jak najmniejszej dolegliwości. "
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20130000628/U/D20130628Lj.pdf
Przeszkoleni (wojsko, policja, a moze i nawet instruktorzy strzelnicy) wiedza o czym mowa. Skoro maja prawo posiadania broni to wiedza jakie
@gorzki99: to co tu piszesz pokazuje że nie masz pojęcia o czym mówisz bo tak jak nie trafiłeś z ustawą o śpb tak teraz dajesz
@Okaz_prawilnosci: Ile lat sluzyles w wojsku? Masz pojcie o czym mowisz?
Oczywiscie ze musi. Ale z ciebie troll :D
W punkcie drugim masz sprecyxiwanie kogo dotyczy ta ustawa. Cudnie że byłeś w wojsku, ja byłem w formacji gdzie ryliśmy w tych g---o przepisach i to co ma zastosowanie do Ciebie lub do mnie nie odnosi się do cywila.
Nie, nie musi, w przypadku zagrożenia lub dynamicznej sytuacji.
A i tak na sam koniec osobę o której mówimy nie obowiązuje strzał ostrzegawczy bo nie obejmuje jej ustawa o śpb
https://www.profinfo.pl/blog/prawo-do-uzycia-broni-przez-podmioty-uprawnione-co-mowi-na-ten-temat-art-47-ustawa-o-srodkach-przymusu-bezposredniego-i-broni-palnej/
Jeśli nie g---o blog to odsyłam cię do wcześniej wspomnianego punktu 2
@Okaz_prawilnosci: Koles byl instruktorem strzelania (jesli dobrze doczytalem). Wiec chyba go obowiazuja inne przepisy. Wiec jako instruktor bedzie inaczej traktowany jak cywil. I nie wchodzimy tu w dyskusje czy sie z tym zgadzam czy nie - tak dzialaja przepisy.
Wiec
@gorzki99: obowiązują go te same, nie jest objęty ustawą przeznaczona dla służb mundurowych, tak samo jak instruktor karate nie jest nim objęty pomimo że umie używać tonfy
Jeśli jest inaczej wskaż podstawę prawną
@Okaz_prawilnosci: Pa tera:
1- napada Cie sebix - pacyfikujesz go
2- napada Cie sebix -
To polskie służby były kiedykolwiek na poziomie, z którego można spaść? ( ͡° ͜ʖ ͡°)