Aktywne Wpisy

CZLOWIEK89 +72
#wroclaw odnośnie tego pobicia to żeby ktoś przypadkiem nie zrozumiał, że bronię patusów. Nie bronię i uważam, że trzeba takie zwierzęta eliminować ze społeczeństwa. Nie mogę się jednak nadziwić jak to trzeba nie mieć instynktu żeby zwracać uwagę takiemu czemuś, że wbili w kolejkę w Żabce, przecież kilometra widać, że to agresory na b----e bez cienia myśli w głowie i to się nie może dobrze skończyć. To pobicie na dla

squanchySquanch +293
Tak powinny wyglądać nowe banknoty Euro, nawet nie chce mi się komentować tych oficjalnych wypocin zaprezentowanych przez EBC bo to szkoda strzępić ryja
#banknoty #hobby #waluty #euro #uniaeuropejska #ue #ekonomia #numizmatyka
#banknoty #hobby #waluty #euro #uniaeuropejska #ue #ekonomia #numizmatyka
źródło: y16i6ca52gfh1
Pobierz

Dostawy produkcyjnej wersji ruszają jeszcze w tym roku:
• Wersja Long Range – ~500 mil (ok. 800 km) zasięgu z pełnym ładunkiem
• Zużycie energii: ok. 1,7 kWh/milę (dla porównania diesel to ~5–7 kWh/milę w przeliczeniu)
• Napęd tri-motor – 800 kW mocy (~1070 KM), czyli ~3x więcej niż typowy diesel
• Bateria projektowana na ~1 milion mil przebiegu
• Wersja Standard Range (~325 mil / 520 km) – promień skrętu podobny do Modelu 3/Y
• Współczynnik oporu powietrza: 0,4 (bardzo niski jak na ciężarówkę)
• Możliwość zakupu także dla indywidualnych kierowców, nie tylko flot
• Uptime floty ~95% dzięki niskiej awaryjności i minimalnej obsłudze
• Zaawansowane systemy bezpieczeństwa – chronią kierowcę i innych uczestników ruchu
• W planach ładowanie bezprzewodowe
• Te same ogniwa 4680 co w Cybertrucku
• Możliwość zasilania naczepy chłodniczej lub innych urządzeń (jak Powershare w Cybertrucku) https://x.com/niccruzpatane/status/2044167421905568218
1. Koszt energii (kluczowy punkt)
• Semi: ~1,7 kWh/milę → ~1,06 kWh/km
• Diesel: ~30–35 l/100 km → ~300–350 kWh/100 km (czyli 3–3,5
Tam spokojnie 4t w dupę będą na koniu. Ostatnim razem jak patrzyłem to mi rzucali info że pod 12t. Teraz mi wypluwają AI że po "optymalizacjach" (niech będzie) między 10t i 11t.
Także tak,
Gamechanger to będzie jak ciężarówki zaczną jeździć autonomicznie w trybie L4 i tesla z FSD ma szansę być pierwsza, przynajmniej w niektórych rynkach.