Wpis z mikrobloga

Czytam właśnie o wyroku dla policjantów za zabicie Michała Sylwestruka który narąbany wódą demolował mieszkanie w którym była jego partnerka. Dosłownie 99% komentarzy to wyzwiska pod adresem policjantów którzy zabili "patusa", z których najlżejsze to "bandyci", "mordercy", "śmierć za śmierć.
Po drugiej stronie tegoż ciekawego paradoksu mamy ostatnią sytuację z południa Polski gdzie instruktor wrócił do domu po karabinek i zastrzelił "patusa", komentarze w ogromnym procencie popierają zastrzelenie jakiegoś młodego bandziorka bo "jednego patusa mniej". Do tego zbiórki, ogólnopolski wręcz protest i ryk o państwie bezprawia, bo mordercę zatrzymała policja.
Czy to nie jest hipokryzja?

#bystrzycaklodzka #s---------a #policja #bron
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@StoSloty1488: takie sytuacje powodują że staje się zwolennikiem systemu punktowego jak w Chinach xD ktoś jest patusem policja ma go prawo odpalić przy awanturze bo widzą że to nawracający proceder.

Ktoś jest przykładnym obywatelem, państwo traktuje twoje zgłoszenia serio. Jak ktoś ma mało punktów to traktują go jak peta.
  • Odpowiedz
@congobongo: nie, prawy obywatel, który nie chce musieć się bronić przed patologia kiedykolwiek. Żyje sobie na zamkniętym osiedlu z dala od jakiegokolwiek patologicznego motlochu, ale mogę mijac w miejscach publicznych.
  • Odpowiedz
@PanieAreczku: ale chcesz odbierać ludziom prawo do usług publicznych rozwiązaniem systemowym, które wcale nie musi dotyczyć każdego. jeżeli to nie zamordyzm to co?
ja mam domek i arsenał i też nie chce patologii, ale 100x się zastanowię zanim w ogóle klamkę z domu zabiorę, a co dopiero po awanturze wyjdę z nią na ulicę xD
  • Odpowiedz
@StoSloty1488: Nie są. W mieszkaniu nie było partnerki jak twierdzisz, a mieszkanie bodajże było jego. Patus którego zabiła policja, nie stawiał oporu, leżał na ziemi i był w kajdankach. Policjant postanowił bez powodu zacząć go razić paralizatorem (co jest zabronione gdy napastnik ma założone kajdanki), a jak ten się szarpał to postanowił go skopać glanem po twarzy, czym doprowadził do jego śmierci. Biegły orzekł, że zatrzymany był torturowany przez policjantów.
  • Odpowiedz