Wpis z mikrobloga

Bo mi moderacja usunęła, to jeszcze raz:

Jako posiadacz broni, który do niedawna był za znacznym luzowaniem jej posiadania (strzelba w każdym domu, a .22 dostępne dla każdego), tak po czytaniu waszych złotych myśli… no chyba nie xD

Popieracie samosądy, szeryfów i „branie spraw w swoje ręce” co pokazuje dobitnie, że nie dorośliście do czegoś takiego - z resztą to widać nie tylko po komentarzach w tej sprawie.
Peany do szeryfów i chłopski rozumek zamiast chwili trzeźwego myślenia.
Zanim moderacja usunęła mi poprzedni post był tam jakiś posiadacz co też to popierał… Cóż radzę przemyśleć sprawę, bo też może być moment, w którym źle ocenisz sytuacje i też cię złapią na klatce schodowej gotowego wywinąć Majtczaka do ZEA.

Jest mi zwyczajnie przykro

#polska #policja #wykop #bystrzycaklodzka #s---------a #bron
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 30
@Vinizius: tylko, że najprawdopodobniej twój bohater:

1. Wrócił na miejsce z karabinem (KARABINEM K*RWA)
2. Nie został przy rannym
3. Nie zawiadomił policji w tym samym momencie
4. Spakował hajs, paszport i chciał
  • Odpowiedz
Nie zawiadomił policji w tym samym momencie

@congobongo: W Bystrzycy tyle razy zawiadamiali policję, a ta się nie zjawiała że doszli do wniosku że to strata czasu by tam dzwonić.
  • Odpowiedz
Mogli go nie atakować to by żył, proste

@Vinizius:A to drogie dzieci wzorcowy przyklad odpowiadajacy na pytanie: "Dlaczego zeby zostac sedzia trzeba bardzo dlugo studiowac a nie byl randomowym przyglupem z wykopu" XD
  • Odpowiedz
@looznagooma: Wykopka, jakby patole zaatakowali, to by krzyczał: ‘Ja długo studiowałem i jestem sędzią, jestem nietykalny, więc nie będę się bronił przed napastnikami”. Wieki pańszczyzny widzę zrobiły swoje.
  • Odpowiedz
  • 0
I tak tylko apropos karabinu, bo zaraz ktoś się przyczepi, że hurr durr ar to nie musi być karabin - tak wiem ile wersji jest tego ustrojstwa. nie interesuje mnie zupełnie ten styl broni
  • Odpowiedz
@Vinizius:

Pisalem o tobie, melepeto. Ze ty jestes doskonalym przykladem na to, ze potrzebne sa sady, bo jakby tacy inteligenci jak ty mieli ustalac kto jest winny a kto nie to bysmy zamiast cywilizowanegokraju mieli afrykanski totalitaryzm (uwaga, trudne slowo). Naprawde nie zazdroszcze zdolnosci poznawczych jak juz to cie przeroslo.
  • Odpowiedz
@congobongo: Nie interesuje mnie to, prokurator stwierdził że Komenda był winny, także tyle w temacie. Społeczność Bystrzycy stoi po stronie tego co się bronił z AR-15. Chyba wiedzą lepiej od ciebie jaki element tam grasował.
  • Odpowiedz
@Vinizius: A nie no to skoro jakis sad w polsce kiedys sie pomylil to znaczy ze w ogole cala instytucja sadownictwa jest do w-------a do smieci i od dzisiaj wyroki bedzie wydawac wykopek VInizius.

To, drogie dzieci, kolejny przyklad. Rowniez na to co po jest WOS w szkole.
  • Odpowiedz
  • 7
@Vinizius: nie są od stawiania wyroków. nie są panami życia i śmierci. nie masz prawa brać spraw w swoje ręce, bo nikt w ten sposób cie nie umocował.
a może może przede wszystkim - po awanturze jak już jesteś w domu to ochłoń, a nie latasz z klamką po mieście i szukasz sprawiedliwości.
tak jak powiedziałem - zabił gnoja, posiedzi jak za osobę.
  • Odpowiedz
@looznagooma: No patrz tyle lat studiowali a mylą się, jak to o nich świadczy. To tak jakby inżynier pomylił się przy projektowaniu mostu, ma prawo się pomylić? Jak to o nim by świadczyło jakby ktoś z twoich bliskich ucierpiał w katastrofie mostu bo inżynier popełnił błąd.
  • Odpowiedz