Wpis z mikrobloga

Cześć, dawno mnie tu nie było, ale wracam aby pochwalić się tym co buduję już od jakiegoś czasu.

apteka.online to nowoczesna platforma ecommerce, która oferuje produkty apteczne w nowym wydaniu.

Chcę, żeby korzystanie z apteka.online było jak najbliższe temu, co znasz ze swojej ulubionej apteki. Produkty mają starannie przygotowane opisy oraz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Przy każdym leku jest aktualna ulotka i pełna charakterystyka produktu leczniczego.

Stworzyłem też wyszukiwarkę tańszych odpowiedników z tą samą substancją czynną, ponieważ wierzę, że nie ma powodu dla którego mamy dopłacać za marketing danego produktu leczniczego. Działa podobnie do narzędzia, którego używam w swojej codziennej pracy jako farmaceuta. Odpowiedniki. Narzędzie w tym momencie jest ograniczone jedynie do asortymentu dostępnego na stronie, ale będzie się rozwijać wraz z rozbudową oferty. Link do wyszukiwarki odpowiedników znajduje się przy każdym produkcie o typie "Lek".

Uważam się za świadomego konsumenta i dokładnie czytam i porównuję składy, dlatego podobne rozwiązania planuję wprowadzić również dla kosmetyków oraz suplementów diety.

Wciąż dodaję produkty i projekt dopiero się rozwija, więc asortyment nie jest jeszcze kompletny. Jeśli jednak już teraz znajdziecie coś dla siebie, serdecznie zachęcam do zakupów i dzielenia się feedbackiem - każda uwaga pomaga mi ulepszać stronę.

Dla wykopków mam małą zachętę: po zapisie na newsletter dostajecie kod na -10% na pierwsze zamówienie. Zero spamu - wysyłam tylko wtedy, kiedy mam coś sensownego do powiedzenia.

Dzięki, że doczytaliście do końca. Każda opinia, sugestia albo wytknięty błąd są dla mnie na wagę złota.

#apteka #aptekaonline #zdrowie #medycyna #farmacja #ecommerce #startup
flashcoff - Cześć, dawno mnie tu nie było, ale wracam aby pochwalić się tym co buduję...

źródło: opengraph-image

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@powsinogaszszlaja: nie jest wyzwaniem mieć ceny niższe niż DOZ, ale faktem jest, że królują w segmencie e-aptek. Oprócz tradycyjnej sprzedaży celuję raczej w świadomego konsumenta. Może znajdą się klienci/pacjenci, którzy zwracają też uwagę na pochodzenie kapitału 😉
  • Odpowiedz
  • 0
@powsinogaszszlaja: Z tego co się orientuję nie rozwijają się w zakresie porównywania produktów po substancji czynnej, aby dobrać najtańszą farmakoterapie. Brak analizy interakcji miedzylekowych w koszyku i innych rozwiazań z zakresu tzw. telefarmacji. Dystrybucja - standardowo, wysyłka kurierem lub paczkomatem. W przypadku leków OTC - odpowiednio zapakowana z zachowaniem odpowiednich warunkow transportu.
  • Odpowiedz