Aktywne Wpisy

lubie-sernik +12
Mirki, wróciłem dziś z #cypr i pierwszy raz od dawna tak bardzo cieszyłem się, że jestem już w domu — a byłem tam tylko tydzień.
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
źródło: 1000055027
Pobierz
#raportzpanstwasrodka to mnie zawsze bedzie bawic.... co trzeba miec w glowie albo czego nie miec, aby sie tak przerabiac....
źródło: magdalena
Pobierz

W żadnym wypadku nie była to obrona konieczna. Facet wrócił do domu, wziął b--ń i z zimną krwią zamordował patusa. Oczywiście straty wyceniono wiadomo, bo patus, ale zachowanie sprawcy jest patologiczne.
Oczywiście winę za sytuację ponosi przede wszystkim państwo polskie, policja i system wymiaru sprawiedliwości.
To co zrobił ten strzelec udowadnia też jak to kontrola psychologiczna i psychiatryczna nad posiadającymi b--ń jest beznadziejna i powinna być poszerzona i bezwzględnie egzekwowana.
Co do kary. Jeżeli rzeczywiście się okaże, że gang patosów terroryzował lokalną społeczność powinien dostać najniższy możliwy wymiar kary, czyli 10 lat. Jeżeli jednak tak nie było, należy rozważyć nawet dożywocie.
Komentarz usunięty przez moderatora
Wygodnie być takim obiektywnym i kalkulującym na chłodno i w ogóle, gdy sprawa cię nie dotyczy i dzieje się gdzieś daleko od ciebie
Komentarz usunięty przez moderatora
@Charles_White: istnieje jeszcze instytucja nadzwyczajnego złagodzenia kary
@Charles_White: Setny post z kolei, gdzie można się powykłócać, czy ktoś wierzy bardziej w wersję wydarzeń A, B, C, czy D, wszystkie tak samo wiarygodne, podawane gdzieś tam w mediach. Piszesz o tym, jakbyś był na 100% pewien, że
Skąd wy bierzecie to, że chłop wrócił do domu po b--ń, a potem urządził sobie polowanie??? On tylko wyszedł z domu, to nie on wychapał do patusów, a patusy do
Zaatakowali.
Miał prawo się bronić, nawet jeśli wcześniej poszedł do mieszkania po b--ń. Trzeba było nie biec z nożem na gościa z gnatem.
PS Też nie miałbym skrupułów użyć broni w sytuacji zagrożenia mojego życia.