Wpis z mikrobloga

@Lardor: ale nie rozmawiamy na temat przeróbek, bo umówmy się 90% ludzi kupuje samochód z nadzieją że będzie jeździć bez awarii jakiś czas i nie będzie musiała bawić się w domowego mechanika. Reszta to osoby takie jak ty które się na tym znają i lubią to robić.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: no ale taka prawda - spójrzmy na terenówki.
Były ramy, reduktory, pełne blokady, wielkie silniki.
Która terenówka spełni teraz te wymagania ? System elektroniczny do hamowania koła nie ma startu do blokady w trudnym terenie.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Od zawsze ludzie co ich było stać kupowali nowe auta. Nowe auta to gwarancje bezpieczeństwa. Niezawodność to już inna kwestia. Aut takich jak klekoty MERCEDESA od 1980 roku do 1995 roku ciężko porównać do czegokolwiek, bo były pancerne. Kanciaste VOLVO takie czy inne też było chwalone. @Lardor @tomwick55 @throgoth @thority Jednak w dzisiejszym świecie warto mieć i kamerę cofania w aucie, asystenta pasa ruchu, z
  • Odpowiedz
  • 1
@picasssss1: to raczej ta druga grupa która kupuje auta powyżej 20 lat te pewnie tego co dość dużo jeździ typu passat B5 a do tego jest masa części w sklepach czy golf 4. Tak samo możesz kupić chińczyka z salonu nowego i możesz nie mieć do niego części więc to działa w dwie strony. Jak nowe auto oddasz do serwisu może się okazać iż części też nie mają i trzeba
  • Odpowiedz
@Lardor: ale to wynika z tego że ich zwyczajnie nie stać na nowe, nie dlatego że są ogromnymi fanami 20letniego passata w gnoju który jest piękny bo nie ma tabletu w środku xd. Niedostępność części w chińczyku nie wynika z tego że ich nie ma, bo są tylko sieć dystrybucji jeszcze nie jest odpowiednio rozwinięta, to samo działo się w przypadku Tesli gdzie musieli kanibalizowac czasami auta bo nie było
  • Odpowiedz
  • 0
@picasssss1: 20 latek to nie klasyk, i daleko temu do klasyka raczej jako zwykły dupowoz. Jak by był do wyboru coś z 1.2 purtechem to był wybrał 20 letnie auto ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Lardor: Trochę masz racji i trochę nie. Bo:
- do takiego Golfa 4 kupisz części łatwo, to fakt ALE - będziesz je kupował co jakiś czas bo to stare auto i się zwyczajnie psuje - nawet te dobre będą miały usterki. Poza tym to ultrapopularne auto.
- do nowego auta może być problem z częściami ALE - kup popularne i tego problemu nie będzie.

Dzisiaj bierzesz hybrydowego yarisa i nie
  • Odpowiedz
jeżdżę mercedesem z 2013 roku w benzynie i uważam, że był to szczyt motoryzacji

@langer: mam generację nowsze z 2015 i też są OK. Z minusów jest już przyklejony tablet na desce, zamiast obudowany ekran… ale jeszcze normalne zegary i guziki. Chociaż w205 już nie ma guzików od sterowania multimediami…

Jak patrzyłem na nowsze w różnych salonach na przestrzeni ostatnich 2 lat - to te wnętrza to jest nie do zaakceptowania dla
  • Odpowiedz
  • 0
@mocoloco: mam 36 letnie auto które wyszło w ilości 39 000 i dopiero od niedawna mam problem z częściami ( ͡ ͜ʖ ͡) większy problem miałem do Mazdy 3 z 2005 znaleźć sprężarkę do klimatyzacji
  • Odpowiedz