Wpis z mikrobloga

#rdr2 #pcmasterrace #linux #chwalesie
Po latach zabrałem się za granie w Red Dead Redemption II. Chociaż od lat miałem ją w swojej bibliotece to nie było czasu, okazji etc. Jak wczoraj usiadłem o 21 to szedłem spać o 1 w nocy. Wiem, że zachwycam się grą, którą wszyscy już znają na wylot. Na szczególną uwagę zasługuje udźwiękowienie gry (odgłosy przyrody, głos Arthura). Dla mniej to nie jest GTA na Dzikim Zachodzie, bo opowiada poważną historię przy użyciu poważnych środków narracji.
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cacum3: pamiętam jak kupiłem ją na ps4, żeby zabić nudę siedząc na l4. Nie mam pojęcia kiedy zleciał mi cały tydzień. Dzieło sztuki, fabuła, grafika, wątki poboczne. Wszystko jest tam dopracowane w każdym detalu
  • Odpowiedz
@cacum3: Niedługo też będę się tym tytułem jarał, bo to jeden z tych, które przed zgonem trzeba zaliczyć. Niestety od 5 lat nie mogę ukończyć Wiedźmin 3 a po drodze mam CP77 i dopiero później RDR.
  • Odpowiedz
@cacum3: Najlepsza gra w jaką grałem. Są gry, w które grałem dłużej i osiągnąłem w nich więcej, ale całościowo nic nie jest w stanie przebić tego doświadczenia. Przepiękny świat, powolne tempo, wzruszająca fabuła i nikt nie traktuje gracza jak idioty.
  • Odpowiedz
@cacum3: Jak już to można przyrównać do GTA IV, gdzie też była poważna historia przy użyciu poważnych środków, coś czego zabrakło w GTA V, z którego zrobili interaktywny hollywoodzki film pokroju "Gorączka" Michaela Manna
  • Odpowiedz
  • 1
@bialy100k: Polecam, wciąga. Uważaj na wilki nocą oraz żebyś kogoś nie potrącił na ulicy, bo z NPCe bywają skore do bitki, która może szybko przerodzić się w strzelaninę i w konsekwencji trafić do pierdla.
  • Odpowiedz
  • 4
@Leniek: Wiem i czuję, że narracja jest niespieszna. I to jest fajne. Ta gra, mimo swojej brutalności i momentów okrucieństwa, potrafi uspokoić. Jadąc konno czy łażąc po lasach, chatkach i rozchlapując błoto w miasteczkach wszystko jest tak jak powinno być w dobrej historii ze Świata Dzikiego Zachodu, który się kończy.
  • Odpowiedz
@cacum3: Jak ktoś nie lubi długich tras na koniu, to jest ulepszenie obozu, które umożliwia szybką podróż.
Można później tego używać w obozie gangu, ale też w namiocie/obozie rozbitym gdziekolwiek.
  • Odpowiedz
  • 0
@menzwykop: mam 9060xt z 16 GB ramu i 5950x. Działa dobrze w FHD na pingwinku. Na 8700g z (Integra) też ładnie na tv wygląda ale tu już fsr potrzebny.
  • Odpowiedz