Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kerri: fajny wpis oprócz tego:

gdzie miał możliwość zostania w domu i zadzwonienia na policje.
chłop ma pozwolenie i bierze b--ń bo ktoś w okolicy grasuje, policja z tym nic nie robi, a w---------i już komuś
pies musi się wysrać, ja ze swoim też wychodzę wieczorem, bez broni, bo w mojej okolocy są jednostrzałowcy.
nagle jakieś patosy startują na mnie, biorę kamień, biorę coś co mam pod ręką i zabijam jednego
  • Odpowiedz
  • 3
@zenon_z_chorzowa1: Ty piszesz o sytuacji, gdzie już jesteś z psem na spacerze i dochodzi do konfrontacji bez wyjścia. Borys wrócił się do domu, wziął karabin i wyszedł do nich. Tego się nie da praktycznie usprawiedliwić.

Ja tu tylko piszę o prawnych kwestiach. Zupełnie inną kwestią jest to, że ta trójka to była skrajna patologia i społeczeństwo za nimi nie zapłacze.
  • Odpowiedz
@kerri: Ale żyjemy w wolnym kraju miał ochotę to wyszedł z domu nie jest wieźniem, grupa patoli nie może sprawić że obywatel nie może wyjść przed swój dom. Jesteśmy wolnymi ludźmi czy nie?
  • Odpowiedz
@Pioter_Polanski: Policja to ich wszystkich w dupie miała, a on się tylko bronił. Patusy biegli na niego a nie on na patusów, w wolnym kraju żyjemy i miał prawo wyjść przed swój dom. Został zaatakowany i skutecznie się obronił.
  • Odpowiedz
miał prawo wyjść przed swój dom.

@Vinizius: miał. Ale jak sie do tego domu wrocil po k---a karabin i wyszedl z powrotem zeby odstrzelic typa, to sąd uzna, ze przekroczył obronę konieczną: mogl uniknać konfrontacji, ale do niej wrocil uzbrojony z ewidentnym zamiarem uzycia broni.
  • Odpowiedz
@Pioter_Polanski: może jak sam trafisz na takich patusów i zaczną terroryzować ciebie i twoją rodzinę, to w końcu zmądrzejesz. Ludzie, którzy porywają, katują i szczają na innych, to nie obywatele, tylko odpady, które należy trwale eliminować ze społeczeństwa.
​Skoro państwo z dykty nie potrafi tego zrobić i chronić normalnych ludzi, ten człowiek zrobił to sam. Ale w twojej moralności lepiej, żeby całe osiedle gniło w piwnicy ze strachu, byle tylko
  • Odpowiedz
Ale w twojej moralności

@krzysiek9209:

Napisałem po prostu, jak to wygląda prawnie a nie co ja osobiście o tym sądzę (patusa mi wcale nie szkoda). Jeśli uznamy, że każdy może „eliminować odpady”, to za chwilę ktoś inny uzna ciebie za problem i zrobi dokładnie to samo. Dlatego sądy patrzą na konkret: czy zagrożenie było bezpośrednie i czy reakcja była proporcjonalna.

Tu wygląda to raczej na sytuację, gdzie zagrożenie było, ale
  • Odpowiedz
@kerri: ciekawe czy prokuratura postawi zarzuty też poprzedniemu szeryfowi, który bez powodu zaatakował dobrych chłopaków, bo dobre chłopaki doświadczyły tej nocy dwóch napadów :(
Pampernikiel - @kerri: ciekawe czy prokuratura postawi zarzuty też poprzedniemu szery...
  • Odpowiedz
@kerri: dokładnie przecież tam na nagraniu widać jak już truchło tego gościa co oberwał ląduje w kierunku strzelca. Praktycznie 2 metry przed nim. Więc Borys naprawdę był dobrym strzelcem.
  • Odpowiedz