Aktywne Wpisy

marv0oo +441
Jestem w stanie sobie wytłumaczyć, jakby ktoś jakimś 20letnim gruzem tak parkował. Auto za pół darmo, to może go nie stać na parking.
Ale jak patusy jeżdżą nowymi beemkami, wymytymi na myjniach i zamiast zapłacić parę groszy na parking, to stają na chodnikach to aż mnie wykręca z żenady xD Typowa wARSZAFKA - auto w leasing, i żałowanie na parking. Wieśniaki się dorobiły nieco większych pieniędzy i już się uważają za szlachtę
Ale jak patusy jeżdżą nowymi beemkami, wymytymi na myjniach i zamiast zapłacić parę groszy na parking, to stają na chodnikach to aż mnie wykręca z żenady xD Typowa wARSZAFKA - auto w leasing, i żałowanie na parking. Wieśniaki się dorobiły nieco większych pieniędzy i już się uważają za szlachtę
źródło: jjj
Pobierz
radziuxd +403
źródło: 1000078488
Pobierz

gdzie miał możliwość zostania w domu i zadzwonienia na policje.chłop ma pozwolenie i bierze b--ń bo ktoś w okolicy grasuje, policja z tym nic nie robi, a w---------i już komuś
pies musi się wysrać, ja ze swoim też wychodzę wieczorem, bez broni, bo w mojej okolocy są jednostrzałowcy.
nagle jakieś patosy startują na mnie, biorę kamień, biorę coś co mam pod ręką i zabijam jednego
Ja tu tylko piszę o prawnych kwestiach. Zupełnie inną kwestią jest to, że ta trójka to była skrajna patologia i społeczeństwo za nimi nie zapłacze.
@kerri: jeśli tak jest, to jednak c-----o nieco.
@kerri: kurde tylko jak ten karabin wyglądął?
@Vinizius: miał. Ale jak sie do tego domu wrocil po k---a karabin i wyszedl z powrotem zeby odstrzelic typa, to sąd uzna, ze przekroczył obronę konieczną: mogl uniknać konfrontacji, ale do niej wrocil uzbrojony z ewidentnym zamiarem uzycia broni.
Skoro państwo z dykty nie potrafi tego zrobić i chronić normalnych ludzi, ten człowiek zrobił to sam. Ale w twojej moralności lepiej, żeby całe osiedle gniło w piwnicy ze strachu, byle tylko
@krzysiek9209:
Napisałem po prostu, jak to wygląda prawnie a nie co ja osobiście o tym sądzę (patusa mi wcale nie szkoda). Jeśli uznamy, że każdy może „eliminować odpady”, to za chwilę ktoś inny uzna ciebie za problem i zrobi dokładnie to samo. Dlatego sądy patrzą na konkret: czy zagrożenie było bezpośrednie i czy reakcja była proporcjonalna.
Tu wygląda to raczej na sytuację, gdzie zagrożenie było, ale