Wpis z mikrobloga

jakie by to auto nie było, jak ktoś Ci ewidentnie nie pozwala się wyprzedzić bo mu ego zabrania to powinny być jakieś psychotesty z odebraniem prawka ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Dla takich co chcą wyprzedzać kogoś, kto już i tak jedzie powyżej limitu identyczna procedura.
  • Odpowiedz
@Andrzej_Tate: psychotest to trzeba robić typom spod znaku "wyprzedzić muszę bo się uduszę", którzy jak tylko zobaczą, że auto przed nimi zostawiło sobie 2 metry odstępu to pałują swojego grata.

@evolved: gdybyście nie wycinali DPFów, katalizatorów, zaślepiali EGRów to może byśmy was wpuszczali, a tak to mamy dość waszego smrodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
gdybyście nie wycinali DPFów, katalizatorów, zaślepiali EGRów to może byśmy was wpuszczali

@__MadCat: nigdy nie zaślepiałem EGR-a, nigdy nie kopciłem, zawsze dbam o techniczny stan samochodu, a to jest mem
  • Odpowiedz
jakie by to auto nie było, jak ktoś Ci ewidentnie nie pozwala się wyprzedzić bo mu ego zabrania to powinny być jakieś psychotesty z odebraniem prawka ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Andrzej_Tate: to prawda, sam się na tym złapałem jak mnie BMWiarz w rozyebanym e46 z jednym światłem próbował wyprzedzać mnie na wiosce na podwójnej ciągłej (prędkość 55 na godzinę mu uwłaczała XD) i go przyblokowałem aż
  • Odpowiedz
@evolved: mem nie mem, jak samochód jest gratem za 2k to stan techniczny jest wiadomy, nikt za takim gównem z otwartym oknem nie chciałby jechać.

Jak jadę kabrioletem to nigdy nie wpuszczam aut starszych niż 10 lat przed siebie i to wcale nie złośliwość czy ego ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@__MadCat odpowiednio przeprowadzone wyprzedzanie jest zgodne z prawem. Przyspieszanie lub jakiekolwiek utrudnianie wyprzedzania to choroba psychiczna. Tak jak piszesz są i takie ananasy - pisze jedynie w imieniu wyprzedzających normalnie.

Mój ulubiony case ostatnio to jazda na S7/S8. Na tempomacie 120 całą drogę i mijam z 15 razy tego samego typa który nie może przeboleć że go wyprzedzam. Wyprzedza mnie i za 5-10 km zmniejsza prędkość x) głównie dlatego że jedzie
  • Odpowiedz
@Andrzej_Tate: jak może być zgodne z prawem jak nie ma miejsca aby wrócić na swój pas ¯\(ツ)/¯

Mój ulubiony case ostatnio to jazda na S7/S8. Na tempomacie 120 całą drogę i mijam z 15 razy tego samego typa który nie może przeboleć że go wyprzedzam. Wyprzedza mnie i za 5-10 km zmniejsza prędkość x) głównie dlatego że jedzie jakimś gruzem i trzyma nogę na pedale nie monitorując prędkości. I tak
  • Odpowiedz

@Andrzej_Tate: Nie potrafię sobie tego nigdy wyobrazić. Nigdy nie miałam takiej sytuacji. Albo jadę wolno, bo mam taką ochotę i mnie wyprzedzają to nawet im ułatwiam to, albo jadę szybko i mam taki zapas mocy, że
  • Odpowiedz