Aktywne Wpisy

Lujdziarski +28
Jest dla was różnica między alkoholikiem wysokofunkcjonującym a tym "zwykły", bo dla mnie pijak to pijak i ostatnio miałem spinie o to z znajomym, który nadużywa alko xD

jmuhha +6
Wytłumaczy mi ktoś czemu teraz buduje się domy z pionowymi zamiast poziomymi oknami, które dają więcej światła? ( ಠ_ಠ)
źródło: 1000029298
Pobierz

Po pierwsze poczucie tożsamości. Nigdy się nie utożsamiałem z substancjami. Na grupach AA jakoś uderzało mnie, kiedy ludzie zaczynali wypowiedź "Nazywam się xx i jestem alkoholikiem / narkomanem". Nie chciałem się tak widzieć. Coś w środku krzyczało, że to nie jest prawda o mnie, i gdybym tak powiedział to czułbym się, jakbym specjalnie wymuszał litość wobec swojej osoby, ewentualnie próbował odbyć etap żałowania i
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@ayykaramba: Dziękuję Ci za treściwe podzielenie się swoją historią. Całkowicie się zgadzam jeśli chodzi o poczucie tożsamości; kręcenie życia wokół uzależnienia (fiksacja!) - także. Chociaż u mnie z latami wykształciła się bardzo mocna "tożsamość ćpuna", wraz z procesem zdrowienia się jej pozbyłem. Będąc w ośrodku zacząłem czuć dużą niechęć do starego życia, wszystkiego co z nim związane oraz właśnie tego myślenia o sobie jako o narkomanie będące stałym, nierozerwalnym
( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000001004
PobierzZmiana lokalizacji pomaga
Pomaga też ozempic